Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı’nın ilk günü bu yıl 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Son gün ise 27 Haziran Salı… Vatandaşlar “Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?” diye merak ediyor. Takvime göre, arifenin cumartesi gününe bayramın ilk gününün ise pazara denk gelmesi, kamu personellerine 3,5 gün tatil olanağı sağlıyor. Bu sebeple 9 günlük tatil beklentisi ise azalıyor. Vatandaşların 9 günlük tatil umudu ise Kurban Bayramı’na kaldı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı’nda arife günü 31 Ağustos Perşembe gününe denk gelirken bayramın birinci günü 1 Eylül Cuma son günü ise 4 Eylül Pazartesi günü kutlanacak. Hükümetin bu bayramda kaç gün tatil ilan edeceği ise merak konusu…

EĞİTİM İŞ’TEN MEB’E TATİL BAŞVURUSU

EĞİTİM İş, Ramazan Bayramı’ndan sonraki üç resmi iş günün de öğretmenlerin idari izinli sayılması için Milli Eğitim Bakanlığına başvurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başvuruyu kabul etmesi durumunda öğretmenler, Ramazan Bayramı’nda 9 gün tatil yapabilecek.

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, bayram tatili için memleketlerine gidecek öğretmenlerin üç gün için geri dönmemeleri gerektiğini belirterek, birçok öğretmenin memleketinden uzak kentlerde görev yaptığını, ek ders ücreti de ödenmeyecek bu üç gün için ciddi ekonomik kayba uğrayacağını söyledi. Balık, bu üç günde öğretmenlerin idari izinli sayılması durumunda hem ekonomik kaybın önleneceği hem de öğretmenlerin yorucu bir eğitim-öğretim yılı sonunda bayram tatilini 9 gün yapma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.