Polis ceza olayını avcı kılığına girerek çözdü

Polis ceza olayını avcı kılığına girerek çözdü
Polis ceza olayını avcı kılığına girerek çözdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da 31 Ağustos’ta, portakal bahçesine sulama ve çapa yapmak için dışarı giden birey kadar ayağı toprağın dışarıda kalmış şekilde gömülü bulunan Ünal Gülbahar’ın başından tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlenmişti.

Cinayetten iki gün önce Hüseyin A’nın, barda birlikte eğlenip çıkışta hesap yüzünden tartıştığı Gülbahar göre darbedildiği, bunu haber bölge Erhan A. ile eniştesi Burhan Ü.’nün bu nedenle cinayeti işledikleri öne sürülmüştü.

Katil zanlıları Erhan A. ve Burhan Ü. Kocaeli’de, Hüseyin A. ise Adana’da gözaltına alınmıştı.

7 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma kapsamında 4 kadının gözaltına alınmasıyla birlikte güvenilmez sayısı 7’ye yükseldi. Kararsız kadınlar Felek Ü. (21), Gülbahar T. (27), Ebru A. (31) ve Birgül A. (24) sorgulanmak üzere Adana Güvenlik Müdürlüğüne götürüldü.

Kadınlardan Kader Ü, Gülbahar T. ve Ebru A’nın daha önce gözaltına alınan Erhan ve Hüseyin A. ile kardeş olduğu, zanlılardan Burhan Ü’nün ise Felek Ü. ile evli olduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin arkasından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Erhan ve Hüseyin A. ile Burhan Ü. tutuklandı, öteki zanlılar hür bırakıldı.

Polis cinayet olayını avcı kılığına girerek çözdü

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin olayı çözümleme yöntemine ilişkin bilgilere ulaşıldı.

Maktulün üzerinden meydana çıkan kimlikten adının Ünal Gülbahar olduğunu belirleyen polis ekipleri, maktulün 30 Ağustos’ta eğlenmeye gittiği barda gelen bin 300 liralık hesap sebebiyle arkadaşı Hüseyin A. ile tartıştığını ve bar çıkışında onu darbettiğini tespit etti.

Bu olaydan bir gün sonradan ise iki kişinin Ünal Gülbahar ile bir kafede buluşup daha sonra birlikte kendilerine ait taksiyle ayrıldıkları belirlendi.

Polis cinayet olayını avcı kılığına girerek çözdü

CİNAYETİ ARACIN İÇİNDE İŞLEDİLER

Ekip, aracın plakasından yola çıkarak yaptığı araştırmayla Gülbahar’ın yandaki iki kişinin Hüseyin A’nın kardeşi Erhan A. ile eniştesi Burhan Ü. olduğunu, kafeden ayrıldıktan sonraki yarım saat içinde araçta cinayetin işlendiğini ve iki zanlının başka bir araçla Kocaeli’ye kaçtıkları bilgisine ulaştı.

Cesedin bulunmasının gerisinde geçen bir saatte failleri belirleyen ekibin, Hüseyin A, kardeşleri Kader Ü, Gülbahar T. ve Ebru A. ile Birgül A.’yı zanlıların kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına aldığı kaydedildi.

Zanlıların Kocaeli’ye kaçarken kullandığı otomobilin Birgül A’ya ait olduğunu belirleyen ekip, aracın Kocaeli’ye giriş yaptıktan sonra aynı gün Adana’ya dönüş yaptığını saptama etti.

Polis cinayet olayını avcı kılığına girerek çözdü

ARACI ADANA’YA GETİRTTİLER

Birgül A’nın ifadesinden otomobili Adana’ya getiren kişiye ulaşıp bilgisine başvuran ekip, bu kişinin Kocaeli’de M.M. isimli bir kişiyle 400 liraya anlaşıp aracı getirdiğini öğrendi.

Polis cinayet olayını avcı kılığına girerek çözdü

AVCI KILIĞINA GİRİP OLAYI ÇÖZDÜLER

Takibe aldıkları M.M’nin dağlık bir bölgeye gidip geldiğini fark eden takım, avcı kılığına girerek izledikleri bu kişinin bir dağ evine girip ayrıldığını belirledi.

Gece eve operasyon aranjör ekiplerin, iki şüpheliyi burada uyurken yakaladığı bildirildi.

M.M’nin zanlı Burhan Ü. ile askerlik arkadaşı olduğu oysa cinayetle ilgisinin bulunmadığının belirlenmesi üzerine savcılık talimatıyla bilgisine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Polis cinayet olayını avcı kılığına girerek çözdü