PKK’nın Afrin siyasi sorumlusu Gaziantep’te ele geçirildi

PKK'nın Afrin siyasi sorumlusu Gaziantep'te ele geçirildi
PKK'nın Afrin siyasi sorumlusu Gaziantep'te ele geçirildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alınan bilgiye takriben, Mersin’deki İl Jandarma Komutanlığı Terörle Çaba Şubesi (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK/PYD’nin iddiaya göre Afrin İçişleri Bakanının kardeşi ve Afrin siyasi sorumlusu Kava Muhammed Bayram’ın, takriben 1 sene önce yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı ve Mersin’e geldiğini belirledi.

Kararsızlık üzerine zanlıyı takibe bölge ekipler, Bayram’ın Mersin’den Gaziantep’e geçtiğini ve Şahinbey ilçesi Bey Mahallesi’nde Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bir mahallede yaşamaya başladığını tespit etti.

TUTUKLANDI

Ekipler, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının desteğiyle düzenlenen operasyonda zanlıyı yakalayıp, sorgulanmak üzere Mersin’e getirdi. Zanlı, sorgusunun peşinde sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bayram’ın, Türkiye’de rahat yol almak için Geçici Koruma Tanıdık Olmayan Kimliği de aldığı tespit edildi.

YUNANİSTAN’A GEÇMEYE ÇALIŞTI

Güya Afrin siyasi sorumlusu Bayram’ın hem yasa dışı yollarla Yunanistan’a vermek için sahte pasaport almaya çalıştığı öğrenildi.

KARDEŞİ DE RUM KESİMİNDE BAĞIŞ TOPLADI

ÖTE TARAFTAN zanlının Selahattin isimli bir kardeşinin de örgütün güya Kıbrıs Rum Kesimi sorumlusu olduğu ve oraya gelen Kürtlerden “bağış” adı altında para topladığı ve kısa bir vakit önce kalp krizi geçirerek öldüğü bildirildi.

Kava Muhammed Bayram, Jandarma ekiplerince Gaziantep’te 28 Temmuz’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak Mersin’e getirilmişti.