PKK’dan Temizlenen Herekol Dağı’nda 2 Ay Sonra Petrol Çıkarılacak

PKK'dan Temizlenen Herekol Dağı'nda 2 Ay Sonra Petrol Çıkarılacak
PKK'dan Temizlenen Herekol Dağı'nda 2 Ay Sonra Petrol Çıkarılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te terör örgütü PKK’ya karşın başarılı operasyonların arkasından temizlenen Herekol Dağı eteklerinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) petrol aramaya başladı.

HEREKOL DAĞI TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI

Terörle mücadelede büyük başarılar elde eden emniyet güçleri, Pervari ilçesi sınırlarında bulunan ve çok eskiden PKK’nın, yasa dışı yapı edilen binalarda güya mahkemeler kurarak vatandaşları sorgulayıp cezalandırdığı Herekol Dağı eteklerindeki 2047 rakımlı Cemikari Yaylası bölgesini teröristlerden arındırdı.

SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Emniyet güçlerinin de desteğiyle bölgeye makinelerini içeren TPAO, 1500 metrelik sondaj çalışması için hazırlıklarını tamamladı.

Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, çalışmanın sürdüğü bölgede incelemede bulundu.

Atik ve beraberindeki heyet, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu ve Batman Alan Müdürü Mustafa Demir’den arama faaliyetlerine ilişkin data aldı.

Vali Atik, burada yaptığı açıklamada, geçmişte teröristlerin yoğun olarak faaliyet yürüttüğü Herekol Dağı eteklerinde acilen ekonomiye önemli katkı sağlayacak petrol arama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

”2 AYLIK ÇALIŞMA SONUCUNDA PETROLÜ BULACAĞIZ”

TPAO’nun bölgeyle ilgili 10 takvim bir projesinin bulunduğunu açıklayan Atik, şöyle konuştu:

“Fakat güvenlik gerekçeleriyle bir türlü başlanamayan bir projeydi. Son yıllarda askerimizin, devletimizin yapmış olduğu operasyonlarla beli kırılan terör örgütünden boşalan yerlerde hemen petrol arama faaliyetleri sürdürülüyor. İnşallah 2 aylık bir çalışma neticesinde petrolü burada bulacağız. Araştırmalar devam ediyor, kule dikilmeye başlandı.”

Atik, terörden ayrıntılarıyla temizlenen bölgedeki yeraltı kaynaklarının, ekonomiye kazandırılacağını vurguladı.

”İŞÇİLERİMİZ DAR BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Eruh ilçesinde de özel bir şirket kadar petrol arama faaliyetlerinin sürdürüldüğünü aktaran Atik, “Daha önceden basına veri vermiştik. Türkiye’nin gravitesi en yüksek petrolü Eruh ilçemizde çıkarılmaktadır. Bölge terörden temizlendikçe, yeraltı kaynakları ekonomiye kazandırılıyor.” dedi.

Geçmişte terör örgütünün bu bölgede saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlatan Atik, şöyle devam etti:

“Bu topraklar terör saldırılarına maruz kaldı. Terör bitti, biz bu bölgeye geldik. İşte Herekol Dağı, fazla yoğun terörist kamplarının olduğu yerdi. Şu Anda biz buraya devletin valisi, tümgenerali, tuğgenerali fazla kuytu bir şekilde geliyoruz. İşçilerimiz kuytu bir şekilde çalışıyor. İnşallah bu incelemeler neticelenecek ve ülkemize ciddi anlamda bir döviz girdisi olacak.”

”ŞİMDİ KAÇACAK DELİK ARIYORLAR”

Terörle mücadelede başarılı sonuçlar elde edilmesinde bölge halkının desteğinin önemine dikkati çeken Atik, halkın devletin yanına yer aldığını belirtti.

Halkın üzerindeki zorlama ve korkunun sona erdiğine göze çarpan eden Atik, şunları kaydetti:

“Halkımız bundan sonradan devletimizin şefkatli kollarındadır. Bizim vatandaşımızı hiç kimse tehdit edemez, vatandaşımıza hiç kimse yan gözle bakamaz. Ast gözle bakanın sonunda ne olduğunu daima birlikte gördük. Hemen kaçacak delik arıyorlar. Operasyonlarımız devam ediyor. Kesinlikle bu topraklarda bir tane teröristin barınmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz bu toprakları terörden temizledikçe ekonomiye kazandıracağız.”

PROJE ÜSTÜNDE 10 YILDIR ÇALIŞILIYOR

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu ise güvenlik güçlerinin de desteğiyle petrol arama çalışmalarında kullanılacak makineleri bölgeye taşıdıklarını söyledi.

“2 aylık süreç içerisinde bin 500 metrelik bir sondaj yapacağız. İnşallah 2 ay sonra müjdeyi vereceğiz.” ifadesini kullanan Müyesseroğlu, bu proje üstünde 10 yıldır çalıştıklarını dile getirdi.

Müyesseroğlu, hazırlıkları tamamladıklarını ve kısa vakit içerisinde sondaj çalışmasına başlayacaklarını belirtti.