Petran Yaylası çiçeklerle rengarenk

Petran Yaylası çiçeklerle rengarenk
Petran Yaylası çiçeklerle rengarenk
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aytekin KALENDER/İKİZDERE (Rize), – RİZE’nin İkizdere ilçesinin 2 bin 200 rakımlı Petran Yaylası’nda açan rengarenk çiçekleri görenler, bölgeye hayran kalıyor. 
İlçeye 28 kilometre uzaklıktaki Petran Yaylası, harikulade doğası, zengin bitki türleri ve pak havasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Kışın düzenlenen kayak şenlikleri ile adını duyuran yaylada yazın açan çiçeklerle oluşan renk cümbüşünü görenler, hayran kalıyor. 100- 150 takvim ahşap yapıların da yer aldığı plato, bölgede son yıllarda en fazla ziyaret edilen yer oldu. Yaz döneminde, Rize ve Trabzon’dan dağcılık kulüpleri ile turizm şirketlerinin turlar düzenlediği yaylada, yürüyüş ve foto safari etkinlikleri yapılıyor. Araçlarıyla yaylaya ulaşan doğa tutkunları, çiçeklerle buruşuk yaylada yürüyüş yapıp, özgün manzaranın keyfini çıkarıyor.
‘DOĞAL KLİMAYI ANDIRIYOR’
Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, turizmde trendin, doğa ve kültüre dayalı olarak değiştiğini belirterek, yerli- yabancı turistler için Doğu Karadeniz Bölgesi’nin çekicilik merkezine dönüştüğünü söyledi. Bölgenin benzersiz doğaya sahip olduğunu gösteren Hocaoğlu, “Yazın yaylalarımızı, vadilerimizi ziyaret eden insanların çoğu, gördükleri manzaralardan etkileniyor ve bu eşsiz doğayı bir de kışın görmek için burayı ziyaret ediyorlar. Bu, Rize’nin bir zenginliğidir. Her mevsim farklı renklere sahip bir senfoni gibi. Kışın beyazın tonlarını yazın da yeşilin binlerce tonlarını ziyaretçiler görebilmekte. Yazın en sıcak dönemlerde Rize yaylaları, ‘doğal klima’ vazifesi görüyor. Genel atmosfer mikro klimayı andırıyor. Büyük Kasaba merkezinden yarım saat yukarılara çıktığınızda su ve yeşil doğayla yolculuk ediyorsunuz. Rize eşsiz bir turizm destinasyonuna sahip” diye konuştu.