Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum
Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Batum dağ ve deniz sentezi ile benzersiz birleşen, palmiye ağaçlarının aralarında senin için müthiş bir tatil beldesi.  Birkaç saat veya birkaç günlüğüne kalıyorsan, burada keyif alacak çok şey bulacaksın. Kafkasya dağlarının gölgesinde yatan Batum ’da yapacağın tatilden ne bir fazlasını, ne de bir azını bekleyeceksin. Şehrin her mevsim keyfine varabilir, bu yüzden denizde yüzemeyeceğin ya da kumsalda güneşlenemeyeceğin vakit bile Batum sıkılmana izin vermez. Zaten vizesiz ve pasaportsuz girebileceğin bir ülke olarak sana yapabileceği en hoş kıyağı yapmış.

YAZ FOTOĞRAFIN İÇİN GÜZEL BİR ARKA PLAN

Klasik yapılar ile ultra çağdaş gökdelenlerin otelleri ve kumarhanelerine dek uzanan mimari tarzıyla, harikulade bir fotoğraf için aradığın arkadaki plan manzarası bu şehirde. Batum ışığı fazla seviyor. Renklerin hakiki gösterisi karanlıktan sonradan başlar. Renkli aydınlatmalar şehre şen bir ruh hali yansıtıyor. Avrupa mimarisinin en renkli örneklerine şahit olacağınız bu ülkeye girebilmeniz için kimliğiniz yeterli.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

BATUM GEZI REHBERİN

Bir tatilci olarak seyahat listende birkaç yer görmek isteyeceksin. Anında önerelim; Gonio-Apsaros, şehrin hemencecik güneyinde bir Bizans kalesi; burada krene edilmiş kuleler ve antik Roma taşlarından üretilmiş su eserlerinin kalıntılarını bulacaksın. Eski Büyük Kasaba, antik tarihi ile doymuş bir şehirde büyüleyici bir yürüyüş rotası sunuyor.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

MTİRALA MILLI PARKI

Lokal sanatçılardan sergiler için Batum Sanat Müzesi’ni ziyaret et. Doğa arayışını memnuniyet edecek Mtirala Milli Parkı, yemyeşil bir ormanlık alanda birçok parkur sunan el değmemiş bir ulusal park. Toplu taşıma seçenekleri bol fakat kendimce sen bir bisikletle Batum’un altını üstüne getirirsin. Limandan başla, kalesine çık, oradan bono bahçe gez, dur.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

ALİ VE NİNO’NUN ROMANTİK HEYKELİ

Çocukların varsa, Aquapark gibi keyif alacakları birçok cazibeli yer bulacaksın. Keza fazla sayıda aktivite bulabileceğin Tsitsnatela adında bir davet merkezi  mevcut. Bir diğer hoş misal, aşkın heykeli simgesi. Gürcistan ’daki heykele esin kaynağı olan kavuşamayan aşıklar Ali ve Nino ’nun hikayesi,  bambaşka dinlerine, kültürlerine ve savaşa rağmen birbirlerine tutkuyla yan kalan iki insanın öyküsünü anlatıyor. Dans eden fıskiyelerin arasında çok romantik gözüküyorlar.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

KÜÇÜK BİR VEGAS EDASI VAR

Karadeniz’in batısındaki güneş batarken, gün geçtikçe Batum’un canlı gece hayatı başlar. Bu şehir halkı sana mini bir Vegas akşamı edası hissettirebilir. Ferris Wheel, Ali Nino olarak geçen aşk heykelinin anında yanı başındaki büyük dönme dolap, şehri yukarıdan bakmak isteyenler için eğlenceli olabilir.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

UZUN DENİZ KIYILARINDA BİSİKLET KİRALA

Gelelim deniz keyfi kısmına. Deniz kıyısı baştan başa, iskelelerden ve plajlardan geçen balıkçıların arasında kendini kaybetmen çok kolay. Sahil ve plajlar kilometrelerce uzanır, bu yüzden şehir bisikletlerinden birini kiralamak iyi bir düşünce. Buradaki plajların çakıllı ve beyaz kumla kaplanmamış olduğunu unutma. Plaj terliğine ihtiyacın olacak.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

GÜRCÜ MUTFAĞININ TADINA BAK

Piazza Batumi, Gürcistan’ın en hoş meydanlarından biri. Piazza Batum’da bulunan birkaç otel, kafe ve restoran var. Ünlü Dj konserleri de bu alanda gerçekleşiyor. Geleneksel Gürcü mutfağı ile birlikte, bu kasabada Avrupa yemeklerini deneyebilirsin. Hiçbiri süslü değildir, lakin tümü lezzetli.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

IŞIK GÖSTERİSİNİ TELEFERİKTEN

5 yıldızlı otellerin yanı sıra fazla sayıda minik ve güzel butik otel de var. Öbür fiyatlarda istediğin kalitede bir otel bulabilirsin. Sezonda fiyatlar birazcık daha artıyor fakat erken rezervasyonla halledersin sen. Bir ticaret şehri olan Batum limanı balıkçı ve ulaşım gemileriyle doymuş. İşte tam bu noktada Batum teleferiğini göreceksin; şehrin en güzel manzarasının açıldığı yer.

Pasaportsuz vizesiz tatilin adresi: Batum

KİMLİKLE GEÇ GİT

Karadeniz’e sırtını dayanan bu ülkeye nüfus cüzdanları ve TC Kimlik Kartıyla yolculuk edebilirsiniz.