Pakistanlılar Türkiye’ye yardım için Türk lirası alıyor

Pakistanlılar Türkiye'ye yardım için Türk lirası alıyor
Pakistanlılar Türkiye'ye yardım için Türk lirası alıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ekonomisine karşın spekülatif ataklara karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “döviz bozdurma” çağrısının ardındaki bazı Pakistanlılar da döviz bürolarına artan bir şekilde Türk lirası almaya başladı.

Pakistanlılar sosyal medyada da Türkiye’ye yardım mesajları paylaşıyor.

Müftü Muhammed Arif isimli kullanıcının parasını Türk lirasına çevirirken paylaştığı kayıtta, “Halkın bildiği gibi, Türk lirası şu an çok büyük problemler yaşıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği üzere bizim de paramızı Türk lirasına çevirmemiz gerekiyor. Pakistanlılara, paralarını Türk lirasına çevirmelerin öğüt ediyorum.” dediği görülüyor.

Diğer bir paylaşımda da “Bütün Pakistanlıları Türk parası almaya ve Türk ekonomisini güçlendirmeye çağırıyorum.” mesajı yer alıyor.

Pakistanlılar Türkiye'ye destek için Türk lirası alıyor

“YÜZ YIL DAHA SONRA YENIDEN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Türk lirası edinmek dışarıda Türk malı kullanma ve tatil için Türkiye’ye gitme çağrısında da bulunan kullanıcıların bazı paylaşımları şöyle:

“(1920’lerde Daha Alçak Kıta Müslümanları Türklerin yanındaydı, hemen 100 yıl sonradan tekrar Türk kardeşlerimizin yanındayız.) (Pakistan’ın ve ümmetimizin gururu Türkiye’mize kimse dokunamaz. ABD ve yaptırımları karşı Türk lirasını ve Türkiye’yi yükselteceğiz inşallah.) (Eğer Türkiye’ye yardım etmek istiyorsanız lütfen Türk ürünleri alın ve diğer ülkeler yerine tatile Türkiye’ye gidin.)”