Özlem hoca hasta öğrencisini yalnız bırakmadı

Özlem hoca hasta öğrencisini yalnız bırakmadı
Özlem hoca hasta öğrencisini yalnız bırakmadı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Asarcık ilçesinde kırsal mahallede derslik öğretmenliği yapan Arzu Güngör, öğretmenlerin ne dek fedakar olabileceğini adeta gözler önüne seriyor.

KENDİ İMKANLARIYLA EĞİTİM VERİYOR

Derslik öğretmeni olduğu öğrencisi, ortaokula geçmesine karşın, geçirdiği hastalık sonucu yürüyemediği için okula gidemeyince, Istek öğretmen öğrencisini yalnız bırakmadı.

Asarcık ilçesi Kılavuzlu Şehit Niyazi Kaya Birincil ve Ortaokulunda 11 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Güngör, 12 yaşındaki öğrencisi Şeyda Dilmeç’e, devletten herhangi bir vergi istek etmeden kendi imkanlarıyla eğitim veriyor.

Öğrencisi Dilmeç’in geçirdiği felç sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiğini ve eğitimini yarıda bıraktığını öğrendiğinden beri Güngör, her çarşamba günü öğleden sonra, okuldan 10 kilometre uzaklıktaki felçli öğrencisinin evine, ücretini kendi ödediği taksi ile gidiyor.

“ŞEYDA’NIN PSİKOLOJİNİ DÜZELTMEK İÇİN GELDİM”

Öğretmen Istek Güngör, “Eğitimde feda edilecek birey yoktur” düşüncesini kendisine felsefe edindiğini söyledi.

İki yıl önce, öğrencisinin okula gelemediğini öğrendiklerinde ona destek vermek istediklerini gösteren Güngör, şöyle devam etti:

“Şeyda en yakın zamanda yürüyecek ve okula gelecek. Bu bir işlem, atlatacak. Ilk ilk olarak Şeyda’nın psikolojisini düzeltmek için geldim, ders belirlemek amaçlı değildi. Kılavuz öğretmenimiz, okul müdürümüz, öğretmen arkadaşlarımızla devamlı ziyaret ettik. sonra Şeyda’nın psikolojisinin başka bir yöne yönelmesi için ders saptamak istedik. Kafasında okuldan geri kaldım fikri vardı, o fikri atmak istedik.”

Arzu öğretmen hasta öğrencisini yalnız bırakmadı

“ŞEYDA’NIN YÜZÜNDEKİ MUTLULUĞU BAKMAK BANA TUTKU VERİYOR”

Öğrencisine tezgâhtar olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Güngör, “Ben hep ‘Eğitimde feda edilecek kişi yoktur.’ düşüncesiyle yola çıktım. Elimizden geldiğince çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zevkle, keyifle yapıyorum. Her geldiğimde Şeyda’nın yüzündeki mutluluğu bakmak bana haz veriyor.” diye konuştu.

Geçirdiği hastalık sonucu iki yıldır yürüyemediğini ve okula gidemediğini anlatan Şeyda Dilmeç ise öğretmeninin kendisini yalnız bırakmadığını söyledi.

Her hafta evine gelerek kendisine eğitim veren Açlık öğretmenine teşekkür eden Dilmeç, okuldan geri kalmadığı için mutlu olduğunu aktardı.

Arzu öğretmen hasta öğrencisini yalnız bırakmadı