Özel mektep özendirme sonuçları açıklandı

Özel mektep özendirme sonuçları açıklandı
Özel mektep özendirme sonuçları açıklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel okul teşvikinden adet edinmek isteyen özel okullar, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS), öğrenciler de e-Mektep üzerinden 6 Eylül’e kadar başvurunu gerçekleştirdiler.

SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KAYITLAR 21 EYLÜL’DE

Tercih işlemi yapabilecek öğrencilerin sonuçları bildiri edilidi. Öğrencilerin tercihleri ise 7-14 Eylül’de alınacak. Atama sonuçlarının 17 Eylül’de bildiri edilmesinin arkasından, nakil ve emin tescil işlemleri 21 Eylül’e değin sürecek.

EK YERLEŞTİRMELER

Ilave atama sonuçlarının ilanı 24 Eylül’de, ek atama tescil işlemleri ise 24-28 Eylül’de gerçekleştirilecek. Mektep öncesi eğitim kurumlarında (çocuk yuvası ve belli başlı sınıfı) 6 bin, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeylerinde 15’er bin, esas lise seviyesinde de 24 bin öğrenci eğitim öğretim desteğinden faydalanacak.

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı

HER ÖĞRENCİYE 3 BİN 209 LİRA

Özel okullarda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye, mektep öncesi eğitim kurumları için 3 bin 290 lira, ilkokul ve temel lise için 3 bin 960’ar lira, ortaokul ve ortaöğretim için de 4 bin 610’ar lira yardım ödemesi yapılacak.

SINIF TEKRARI YAPAN HAKKINI KAYBEDECEK

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi ardına kadar bu destekten yararlanacak. Ama bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden kullanma hakkını kaybedecek.

Veli ya da vasiler, okulla anlaştıkları takvim öğretim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışarıda kalan bedelini keza okula ödeyecek.

2017-2018 öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği devamlı ara derslik öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılı için takviye başvurusu yapmayacak.

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı