ÖTV ve KDV İndirimleri Sonrası Vasıta Satışlarında Artış Oldu

ÖTV ve KDV İndirimleri Sonrası Vasıta Satışlarında Artış Oldu
ÖTV ve KDV İndirimleri Sonrası Vasıta Satışlarında Artış Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak göre açıklanan ve 1 Kasım’dan itibaren uygulanmaya başlanan otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimi, piyasaya hareket getirdi. Kampanyanın başlamasının gerisinde sıfır vasıta bayilerine dışarı giden ziyaretçi sayısı artarken satmak temsilcileri de indirilmiş araçları, değişik kampanyalarla müşterilerin beğenisine sunuyor. Yaşanan aşırılık satışlara da yansıdı. Çoğu marka ve bayi indirimler baştan sona aylık bazdaki satış rakamlarını artırdı.

“31 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK”

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Bozfakıoğlu, bir program dahilinde geldiği Bursa’da, Kasım itibarıyla devreye giren ÖTV ve KDV indirimlerinin sektörü hareketlendirdiğini söyledi. Bu indirimlerin sektörü olumlu etkilediğini açıklayan Bozfakıoğlu, “Mağazalara çoğalan ziyaretlerini bayilerimiz önemli oranda satışa döndürdü. 31 Aralık’a kadar devam edecek. Bu dönem de satışlarımız artarak ilerleyecektir.” dedi.

“İNDİRİM SEKTÖRÜMÜZÜ VE BİZİ OLUMLU ETKİLİYOR”

Bozfakıoğlu, kampanyanın çok süratli başladığını belirterek, “Bayilerden geri dönüşler gayet olumlu. Devletimizin açıkladığı ÖTV ve KDV indirimini biz de derhal tüketicilerimize yansıttık. Bu indirim sektörümüzü ve bizi olumlu etkiliyor. Showroomlara ziyaretler arttı. hemen ciddi bir trafik var. Bu trafiği karşılamak adına bayilerimizin talepleri artıyor.” diye konuştu.

Sıvı bir kur süreci dolayısıyla sektörde öngörüde bulunmanın biraz zor olduğunu vurgulayan Bozfakıoğlu, şunları kaydetti:

“Kısa dönemde hedefler koyarak ilerliyoruz derhal. Sene sonunda da başarılı bir şekilde ilk 10 marka içinde tamamlamayı umuyoruz. Ekim ayına sıfır faiz kampanyasıyla başlamıştık. Bu kampanya bizi fazla ileriye götürdü. Bu bizim için çok manâlı bir hareketti. Kasım ayı da çok iyi başladı. ÖTV ve KDV indirimi kampanyalarının açıklanması satışlarımızın devamını sağlıyor. İyi gidiyoruz. Bu yıl hoş bitecek inşallah.”

“KAMPANYA DOPİNG ETKİSİ YAPTI”

Peugeot’un Bursa’daki bayisinin satmak müdürü Hüseyin Yolcu de 1 Kasım’da başlayan KDV ve ÖTV indirimi dolayısıyla showrooma gelen ziyaretçilerde çoğaltma yaşandığını aktardı. Gezgin, ÖTV indiriminin son zamanlarda daralan piyasaya hareket getirdiğini belirterek, “Satışlarımız ikiye üçe katladı. Şu lahza siparişleri yetiştiremez duruma geldik. Yıllık hedeflerimizi bu indirim tamamen inşallah tutturacağız. Devletimizden bu indirimin devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Günde sıradan 6-7 vasıta teslimi yaptıkları dönemler olduğunu ifade eden Gezgin, şunları kaydetti:

“20 günde yaklaşık 55 araç teslim ettik. Öngörümüz ay ardına kadar 90 araç teslim yapabilmek. Bu da bize oldukça tatmin edici bir rakam. Sene sonu olduğu için zaten elimizde sınırlı sayıda vasıta vardı. Bundan dolayı merkezden ilave araç talebimiz oldu. Stoklarımızda araçlarımız eksik. Bir hafta sonra geldiklerinde araç bulamayan müşteriler geldiklerinde üzülüyor. Sıfır otomobil elde etmek isteyen müşterilerimiz ellerini tez tutsunlar. Son iki ayda otomotiv sektöründe bir daralma söz konusuydu. İndirimin başladığı 1 Kasım’dan itibaren geri formumuza kavuştuk. Kampanya doping etkisi yaptı. Eski günlerimize kavuştuk. Sene sonu hedeflerimize bu sayede ulaşacağız.”