Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti

Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti
Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan Akarsu yönetimindeki halk otobüsüne hamam durağında yüzde 86 engelli epilepsi hastası Ahmet Turan Çiftçi isimli yolcu bindi. Nehir ile Çiftçi bir vakit tartıştı. Arkadaki taraflarlara ilerleyen Çiftçi, bir süre daha sonra yeniden şoförün yanında geldi, duraktan gezgin alırken yumruk attı.

Otobüsü durduran Dere ile Çiftçi arasında kavga çıktı. Yolcuların müdahalesiyle taraflar ayrılırken, tartışma otobüsteki kameralara yansıdı.

Kavganın peşinde burnunda çatlak oluşan sürücü Dere ile kafatası ve sağ kolu kırılan Çiftlik Sahibi, hastanede tedaviye alındı. Çay, olay sonrası Altuntabak Polis Merkezi’ne gitgide artarak Çiftlik Sahibi’den davacı oldu.

Otobüste engelli vatandaşla sürücü kavga etti

“HİÇBİR ŞEY DEMEDEN YUMRUK ATTI”

Otobüs şoförü Erdoğan Nehir, Ahmet Turan Çiftçi’nin kendisine el hareketi yaptığını iddia ederek, “Yaptığın hareket terbiyesizlik, araçta aile var bu hareket yanlış dedim. Kartını gösterdi, arkaya gitti. Seyir halindeyken arkadan geldi, hiçbir şey demeden yumruk attı. Burnuma darbe aldım. Olaya ailesi dahil oldu. Orada da 4-5 birey de bana saldırdı. Benim üzüldüğüm nokta arabada yolcu var, çocuklar, aileler var.

Biz burada ekmeğimiz için çalışan insanlarız, aldığımız para alınterimiz. Takriben 8 yıldır bu kurumda hizmet veriyorum, daha hakkımda bir şikayet yok. Olay yaşandığında arabulucu nasıl durdurduğumu da bilmiyorum. Tehlike atlattık. Biz ekmeğimizi kovalıyoruz. Ekmeğimizi kazanırken de durduk yere başımıza bu işler geliyor. Kişinin de engelli raporu var lakin engelli bir birey benim burnumu çatlatabilir mi? Akşama değin da çok sayıda engelli taşıdım. Bu olayı anlayamadım.” dedi.

“KAFAMA FAZLA DARBE ALDIM”

Gezgin Ahmet Turan Çiftlik Sahibi ise otobüs şoförünün kendisini korkutma ettiğini öne sürerek, “Ben otobüse engelli kartımla bindim. Yerime geçerken otobüs şoförü ‘Vay siz otobüslere bedava biniyorsunuz, ben sizi tanıyorum, ineceğin durağı biliyorum, orada gerekeni yaparım’ dedi. İki kere beni tehdit etti. Ben de tehditlerine dayanamadım vurdum. ilk olarak ben vurdum, dayanamadım tehditlerine, sonradan durum büyüdü.

Sonrasını hatırlamıyorum, kafama çok darbe aldım ve zihinsel engelli olduğum için hatırlamıyorum. Kolumda kırık var, vücudumda ağrılar var.” ifadelerini kullandı. Çiftlik Sahibi de, otobüs şoföründen davacı olacağını söyledi.

Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti

Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti

Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti

Otobüste engelli vatandaşla şoför kavga etti