Osmangazi’de hijyenik kurban kesimi

Osmangazi'de hijyenik kurban kesimi
Osmangazi'de hijyenik kurban kesimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelindeki 21 öbür noktada yer alan kapalı ve açık pazar alanlarını kurban kesim yeri olarak düzenleyerek, vatandaşlara kurbanlarını dinç ve hijyenik bir ortamda kesme fırsatı sundu.

ŞARTLARA UYGUN KESİM YAPILIYOR

Kurban bayramında ortaya çıkan fena manzara ve çevre kirliliğini alıkoymak için günler öncesinden bir dizi önlem bölge Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçedeki kapalı ve açık pazar alanlarını kurban kesim yeri olarak vatandaşın kullanımına sundu. Kurbanlarını belediyenin düzenlediği Bağlarbaşı, Alemdar, Panayır, Kükürtlü, Yeşilova, Emek, Küçükbalıklı, Hamitler, Doğanevler, Alacahırka, Sırameşeler, Yunuseli, Geçit, Çirişhane, Yenibağlar, Özgürlük, Ziraat Pazarı, Veysel Karani ve Yunuseli açık pazar yerleri ile Soğanlı, Hamitler ve Dikkaldırım kapalı pazar alanlarına gitgide artarak kesen vatandaşlar, alınan tedbirler doğru kurban ibadetlerini dinç ve hijyenik şartlar aşağı yerine getirdi.

Osmangazi'de hijyenik kurban kesimi

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÖNLEM ALINDI

Kurban kesim yeri olarak kullanılan alanlarda herhangi bir fena gösterme oluşmaması için, kurban kesim alanlarına çöp konteynerleri ve su tankerleri konuldu. Alınan bu tedbirler tamamen vatandaşların kurbanını kesip temizledikten sonradan, atıklarını çöp konteynerlerine bırakması sağlanarak, çevrenin kirletilmesinin önüne geçildi. Hem, kesim merkezlerinde görevli temizleme ekipleri de hemencecik müdahale ederek, kötü manzara ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmedi.

Osmangazi'de hijyenik kurban kesimi

“İNŞALLAH HİÇBİR SORUN YAŞAMAYACAĞIZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı süresince, fen işleri, temizleme işleri, park bahçeler, veterinerlik ve zabıta müdürlüğünden 189 şahsiyet ekibin vatandaşların hizmetinde olacağını belirterek, “Bayram tatili baştan başa vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Bayramın birinci gününden itibaren kurban kesim alanlarında temizlik çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Ekiplerimiz, kurban kesimleri esnasında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek. Bayramın 3. gününden itibaren meslek makineleri ve kamyonlar ile kurban satış yerlerinin temizliğini yapacağız. Ekiplerimizin çalışmalarının peşinde bu alanlar jurnal yaşama uygun ülkü getirilecek. İnşallah, Osmangazi’de Kurban Bayramı ’nı hiçbir sorun yaşamadan geçireceğiz” dedi.

Osmangazi'de hijyenik kurban kesimi

Osmangazi Belediyesi’nin hazırlamış olduğu kurban kesim yerleri vatandaşları da oldukça memnun ederken, kendilerine bu imkanı sunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da teşekkür etti.