Ortoreksiya nervoza nedir

Ortoreksiya nervoza nedir
Ortoreksiya nervoza nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çağımızda ahali dinç yaşam için sağlıklı gıda akımlarına uymaktadır. Bu akımlar her ne değin insan sağlığına yardımsever olsa da belirtilmiş bir yerden sonradan bu uygulamalar, takıntı haline gelmektedir.  Sağlıklı yaşam biçimi üzerindeki bu şartların değişmesi bir takım kişilerde nevrotik ışık halkası gelebiliyor, hastalığa dönüşebiliyor.

ORTOREKSİYA NERVOZA NEDİR

Ortoreksiya nervoza, sağlıklı beslenmeyi takıntı haline getiren insanların yeme bozukluğu durumuna denir. Mesela; anoreksiya nervozada kilo alma korkusu olduğundan yediklerinin miktarını aşırı kısıtlama söz konusu.. Ortoreksiya olan millet kilo almaya böylece önem vermezler. Onlar için gıdanın kaliteli olup olmadığı önemlidir. Yedikleri gıdalar sağlıklı mı, saf mı, pak mi, katkısız mı? Gibi takıntıları yüzünden hiçbir şey yiyemezler.

Ortoreksiya nervoza nedir

NASIL ÇARE EDİLİR

Bir nevrotik rahatsızlık olan Ortoreksiya Nervoza emin tedavi edilmesi gereklidir. Çare edilmediği taktirde insan sağlığı üzerinde geri dönüşü olmayan hasara niçin olmaktadır.

Bu hastalıktan kurtulmanın en esas yolu bir doktor, psikolog veya diyetisyenden yardım alınmalıdır. Sağlıklı besin ve dinç gıdalar yeğlemek genel sağlığınız üstünde kuşkusuz fazla önemlidir ama şunu unutmamak gerekir ama; sağlıklı beslenme ve yeme bozukluğu aralarında ince bir çizgi vardır. Bu çizgi doğrultusunda sağlıklı yaşam kurallarına uymalı, bu uygulamalar bir takıntı haline getirilmemelidir.