Ordu’da 530 Metre Yükseklikteki Manzarayı İzlemek İçin 2 Günde 20 Bin Turist Teleferiğe Bindi!

Ordu'da 530 Metre Yükseklikteki Manzarayı İzlemek İçin 2 Günde 20 Bin Turist Teleferiğe Bindi!
Ordu'da 530 Metre Yükseklikteki Manzarayı İzlemek İçin 2 Günde 20 Bin Turist Teleferiğe Bindi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’da Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 530 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye gitmek isteyen vatandaşlar, teleferik önünde uzun kuyruk oluşturdu.

530 METRE YÜKSEKTEKİ TELEFERİĞE ÇIKMAK İÇİN KUYRUĞA GİRDİLER

Ordu’daki seyir terası konumundaki Boztepe’ye yerli ve tanıdık olmayan konuklar, karayolunun yanı sıra teleferikle de ulaşabiliyor. Özgün gösterme eşliğinde Boztepe’ye 10 dakikada ulaşım sağlayan teleferik, Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde 20 bin kişiye hizmet verdi.

İzmir’den gelen İsmet Koç, Karadeniz turu kapsamında kentte bulunduğunu belirterek, “Ordu’da teleferik kullanarak Boztepe’ye çıkacağız. Boztepe’nin ününü daha önce o kadar çok sefer duymuştuk. Biz de bu fırsatı değerlendirelim istedik.” dedi.

YEŞİL VE MAVİNİN SONSUZLUĞU BİR ARADA

İstanbul’dan ailesiyle Ordu’ya gelen Yavuz Yücel ise bu sene tatillerini Karadeniz Bölgesi’nde geçirmeye karar verdiklerini açıklama ederek, “Karadeniz’de de ilk durağımız Ordu oldu. Boztepe’de koskocaman bir manzara sizi karşılıyor. Birincil kere teleferik kullandık. Çok beğendik.” diye konuştu.

Almanya’dan memleketi Ordu’ya gelen Sanem Tut, teleferiği herkese öğüt ettiğini belirterek, “Teleferikle yeşil ve mavinin güzelliğini benzer anda yaşabiliyorsunuz. Bir yanda deniz bir yanda uçsuz bucaksız ormanları ile Ordu. İmkanı olan herkesi Boztepe’ye çıkarak bu güzelliği görmesini öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

öte taraftan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Ordu’nun önemli seyir teraslarından Boztepe’nin, bayram her tarafında vatandaşlardan yoğun alaka gördüğüne dikkat çekici edildi.

2 GÜNDE 20 BİN ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Açıklamada, 530 metre yükseklikteki Boztepe’den şehrin eşsiz manzarasını izlemek için teleferik yolculuğunu seçen vatandaşların, daha aşağı ve üst teleferik istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturduğu belirtilerek, bayramın birincil iki gününde teleferiğin 20 bin birey tarafından kullanıldığı bildirildi.