Operada yeni sezona Troya damgası

Operada yeni sezona Troya damgası
Operada yeni sezona Troya damgası
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, opera ve balede yeni sezona yönelik projelere ilişkin veri verdi.

“PERDELERİMİZİ AÇACAĞIZ”

Ulus’taki Opera Sahnesi’ne karşın hummalı bir çalışmanın devam ettiğine muhabere eden Murat Karahan, “Ankara Devlet Opera ve Balesi binası hemen hemen orijinaline döndürülüyor. Özel restoratörlerle çalışarak orijinale en yakın renkleri, boyaları ve yapıyı bulduk. Arkadaki hinterlandına tadilat diyebiliriz lakin salon ve asıl yapı kısmının fiilen fazla önemli bir restorasyon olduğunu söyleyebilirim. Ankara Operasını inşallah 60 yıl önceki haliyle göreceksiniz. Ekimin başı ya da ortası gibi perdelerimizi açacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“TROYA PROJEMİZ GELİYOR”

Geçen aylarda Türk bestecilerle bir araya geldiğini andıran Murat Karahan, “Yerli eser olarak da yeni projelerimiz var. Bunların en önemlilerinden bir adam başına ‘Troya’. 2018 Troya Yılı için biz bir opera hazırladık. Bu gerçekte epik opera. Bale, opera hepsinin bir arada olduğu çok büyük bir sahne şovundan, 254 kişinin sahnede tahsis alacağı bir eserden bahsediyoruz. Teknolojiyi de kullanacağız, yani sahne-süsleme olarak ‘3D mapping’ gibi bütün teknolojik olanaklardan da yararlanıp inanılmaz bir sahne şovuyla destekleyeceğimiz bir Troya projemiz geliyor. Bunu tüm dünyaya da tanıtmak ve uygulamak istiyoruz.” diye konuştu.

Operada yeni sezona Troya damgası