Oluz Höyük’te 2 bin 500 Takvim Pers sarayı bulundu

Oluz Höyük'te 2 bin 500 Takvim Pers sarayı bulundu
Oluz Höyük'te 2 bin 500 Takvim Pers sarayı bulundu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya Valisi Osman Varol, 20 şahsiyet ekiple Oluz Höyük’te yürütülen kazı çalışmalarını uygun inceleyerek, kazı alanının teknik ve yapı özellikleri hakkında data aldı.

“YENİ ÇIKAN ESERLERİ İNCELEDİK”

Osman Varol,  alıştırma alanında kendilerini heyecanlandıran yeni bir yapının ortaya çıkarıldığını duyurdu. Pers Sarayı’na ait 2 bin 500 takvim kalıntıların ortaya çıkmasını sevinçle karşıladıklarını vurgulayan Osman Varol, “Kazı yerini gezerek bu sene çıkarılan eserleri analiz fırsatı bulduk. Bu, çok uzun soluklu bir çalışma. Hocamıza ve burada emeği geçenlere fazla teşekkür ediyoruz. Her Zaman beraber ne değin engebeli koşullarda iş yapıldığını gördük. Hocamıza, bilim dünyasına ve Amasya’mıza kattıkları için keza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“AYRI BİR DÜNYAYLA KARŞILAŞTIK”

Kazı çalışmalarını, 12 akademisyen,10 arkeolog ve 15 arkeoloji öğrencisiyle yürüttüklerini belirten  Kazı çalışmalarını, 12 akademisyen,10 kazıbilimci ve 15 arkeoloji öğrencisiyle yürüttüklerini belirten Kazı çalışmalarını, 12 akademisyen,10 arkeolog ve 15 arkeoloji öğrencisiyle yürüttüklerini belirten kazı başkanı Prof.Dr. Şevket Dönmez, “Kazıya başlamadan önce böyle bir Pers kenti bulacağımızı bilmiyorduk. Ne böyle bir tapınak, ne böyle bir kabul salonu…Hiçbir şey tahmin etmiyorduk.” dedi.

Oluz Höyük'te 2 bin 500 Yıllık Pers sarayı bulundu

“HİÇBİR ŞEY VARSAYIM ETMİYORDUK”

Şevket Dönmez, “Kazıya başlamadan önce böyle bir Pers kenti bulacağımızı bilmiyorduk. Ne böyle bir tapınak, ne böyle bir kabul salonu…Hiçbir şey varsayım etmiyorduk.” diye konuştu.