Okul Tanıma Belgesi’nin e-Devlet Üzerinden Verilmeye Başlanmasıyla YÖK’teki Iş Yükü Azaldı

Okul Tanıma Belgesi'nin e-Devlet Üzerinden Verilmeye Başlanmasıyla YÖK'teki Iş Yükü Azaldı
Okul Tanıma Belgesi'nin e-Devlet Üzerinden Verilmeye Başlanmasıyla YÖK'teki Iş Yükü Azaldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt dışındaki üniversite ve programının Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) tanındığını bildiren “Okul Tanıma Belgesi”nin e-Devlet üzerinden verilmeye başlanmasıyla elden evrak alanların sayısı yüzde 92 oranında azaldı.

GÜNLÜK BAŞVURAN SAYISI 75’DEN 6’YA DÜŞTÜ

YÖK tarafından yurt dışındaki üniversite ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunun onaylandığını bildiren “Mektep Tanınma Belgesi”nin, e-Devlet sistemi üzerinden verilmeye başlanmasıyla belgeyi elden elde etmek için başvuranların sayısında büyük düşüş yaşandı. Daha önce belgeyi elden edinmek için YÖK’e jurnal ortalama 75 kişi uygulama yaparken, hizmetin e-Devlet üzerinden sağlanmasıyla bu rakam yüzde 92 azalarak 6’ya düştü.

E-DEVLET’TEN 3 BİN 200’DEN FAZLA BIREY ALDI

Yıllık takriben 27 bin öğrencinin başvuru yaptığı belgeyi, hizmetin kullanıma sunulduğu 27 Ekim’den bugüne dek e-devlet sistemi üzerinden 3 bin 200’den pozitif birey aldı. YÖK’ten elden alınan doküman sayısı ise 250 oldu.

MALİYET VE ZAMAN TASARRUFU SAĞLANDI

Belgenin e-Devlet üzerinden alınabilmesi ayrıca yurt dışı keza de yurt içindeki öğrencilerin bulundukları yerden işlemlerini tamamlayabilmelerine imkan tanıdı. Belgeyi e-Devlet sistemi üzerinden alacaklardan, ıslak imzalı başvuru dilekçesi ve ücret de istek edilmiyor. Dilekçe, ayrıca YÖK ayrıca de tatbik sahipleri açısından maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun öğrencilerin, “Yurt Dışı Diploma Denklik Belgesi” alabilmesi için mezun oldukları üniversite ve programının YÖK göre tanındığını bildiren “Okul Tanınma Belgesi”ne sahip olmaları gerekiyor.