Okul servislerinde kamera 1 yıl ertelendi

Okul servislerinde kamera 1 yıl ertelendi
Okul servislerinde kamera 1 yıl ertelendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde servis sektörünün ivedi çözüm bekleyen sorunlarını hazırladıkları raporla Kültürlü milletvekilleri ile ilgili kurum ve kişilere ileten Aydınlatılmış Şoförler Odası Yönetimi, Mektep Servis Araçları Yönetmeliği ’nde yapılan bir takım değişikliklere ilişkin maddelerin ertelenmesini istemişti.

KAMERA, KEMER, SENSÖR ZORUNLU YOK

Servis araçlarından istenen, koltuk sensörü, üç nokta güvenlik kemeri, her koltuğu görecek şekilde kamera ve internet sistemlerinin maliyetli olduğu gibi kısa sürede yapılmasının olası olmadığının dile getirildiği raporun peşinde yayımlanan Resmi Gazete ile okul servislerine bir takvim vakit tanındı.

“HOSTESLER İLKÖĞRETİM MEZUNU OLSUN”

Okumuş Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç; 14 Ağustos 2018 tarih 30509 sayılı devlete ait gazete ile “Mektep Servis Araçlarının Çalıştırılması Taşıtlarda Aranacak Şartlar” aşağı yer alan 3 maddenin bir sene ertelendiğini belirtti. Başkan Özmeriç; “Bu kapsamda; ‘Okul servis araçlarında vasıta peşine düşüp takip sistemi bulundurulacaktır. Arşiv asgari otuz gün muhafaza edilecektir. Okul servis araçlarında her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve zorunlu koruyucu düzenek bulundurulacaktır. Okul servis araçlarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca standartları belirlenen her koltukta oturmaya aklıselim sensörlü sistemler bulundurulacaktır. ’ Maddeleri bir yıl ertelenmiştir. Teknik olarak, okullar açılıncaya kadar yapılması muhtemel olmayan bu maddelerin ertelenmesini olumlu buluyoruz. Bunun yanında servis araçlarındaki rehberlerin ‘lise mezunu ’ olması şartının da ‘ilköğretim mezunu ’ olarak değiştirilmesini talep ediyoruz” dedi.