Okul alışverişleri için internetten aramalar arttı

Okul alışverişleri için internetten aramalar arttı
Okul alışverişleri için internetten aramalar arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepsiburada, yaz tatili yorgunluğu ve harcamalarının ardındaki, okul ihtiyaçlarının ekonomik ve pratik bir alışveriş deneyimiyle karşılanmasına yardım etmek için alışveriş trendlerini paylaştı.

YÜZDE 40 ARTIŞ

İnternet üzerinden yapılan okul alışverişi aramalarının geçtiğimiz yıla tarafından yüzde 40 oranında arttığını vurgulayan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, “Mektep dönemi ülkemizde aileler için fazla önemli bir dönem. Okula yeni başlayan ya da devam eden çocuklarının her ihtiyacını eksiksiz yerine getirmek isteyen aileler ayrıca en hesaplı ayrıca de en nitelikli ürünleri bulmanın ardından. Biz de Hepsiburada olarak bu ihtiyaca özel “okula dönüş” konsepti aşağı, müşterilerimize en fazla istek ettikleri yüzlerce çeşitlilik ürünü tek tıkla ulaştırarak onların hayatını kolaylaştırıyoruz. bu arada Hepsiburada olarak, bütün öğrencilerimizin başarılı bir öğretim yılı geçirmesini diliyoruz” dedi.

Okul alışverişleri için internetten aramalar arttı

OKULLAR AÇILIRKEN EN ÇOK DEFTER ALINIYOR

Okul alışverişleriyle ilgili müşterilerin taleplerini inceleyen Hepsiburada, okul alışverişi hazırlıklarının en fazla yapıldığı Ağustos ve Eylül aylarında ailelerin tercih ettiği ürünlerin başında defterlerin yer aldığını, arkasında da kalem ve yazı gereçlerinin geldiğini açıkladı. En fazla mektep alışverişi yapan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Balıkesir, Tekirdağ ve Muğla olarak sıralandı. Alışverişlerin en yoğun yapıldığı yaş aralığı 26-45 olarak belirtilirken, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla alışveriş yaptığı paylaşıldı.

Okul alışverişleri için internetten aramalar arttı

ÖĞRENCİLER ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİNİ BAKMAK İSTİYOR

Hepsiburada, ebeveynlerin mektep alışverişlerinde en çok dikkat ettikleri kriterleri; sağlığa yerinde araç gereç kullanımı, sağlam ve kullanışlı mahsul ve çocuklarının sevdiği karakterleri barındırması olarak sıraladı. Öğrencilerin okul alışverişinde en çok önemsediği kıstas ise, ürünlerin sevdikleri çizgi film karakterlerini içermesi olarak öne çıktı.

ÇANTA SEÇİMİNDE DIKKAT EDİLMELİ

Hepsiburada, ebeveynlerin okula dönüş dahilinde en fazla istek gösterdiği ürünlerin aralarında bulunan çantalara yönelik tercih yaparken, çantaların modellerinin yanı sıra kullanım rahatlığına baktıklarına uyarı çekti. Özellikle mektep döneminde çantalardaki siklet takriben birkaç katına çıkabiliyor. Çocukların kullanacağı çantalar seçilirken yapılacak yanlış bir seçim, çocuklarda küçük yaşlarda başlayacak ve bütün hayatları baştan başa sürecek omuz, boyun, sırt, bel ağrıları, duruş bozuklukları gibi afiyet sorunlarına yol açabiliyor.

Çocukların omurga ve iskelet yapılarına zarar vermemek adına dengelenmiş dilekçe sağlayan bir çanta modelinin tercih edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, çocuklar için çanta seçerken birincil uyarı edilmesi gereken noktanın çanta askıları olduğunu belirtiyor.