Öğretmenlik aşkını engeli durduramadı

Öğretmenlik aşkını engeli durduramadı
Öğretmenlik aşkını engeli durduramadı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman ’da 2014 yılında sırça silerken aşağıda düşen ve belden aşağısı tutmayan Bedriye Çiloğlu, yaşadığı bu şanssız kazayla hayata küsmedi. Bütün tersine hayata daha çok bağlandı.

Adıyaman, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ’nde matematik öğretmenliği yapan 30 yaşındaki Bedriye Çiloğlu, tekerlekli sandalye ile yaşamayı kabul ederek, çok sevdiği mesleğini sürdürdü.

ÖĞRENCİLERİ HAYATA BAĞLADI

Aracı ile okula gelen ve tekerlekli sandalye ile engelli asansörüne binerek sınıfına giren Bedriye Öğretmen, kendisini hayata bağlayan öğrencilerine ders veriyor.

Mesleğini ve öğrencilerini fazla seven Bedriye Öğretmen için okul idaresi de okulun giriş katında matematik sınıfı oluşturuldu. Bedriye Hoca öğrencilere matematik dersini bu sınıfta veriyor.

Ayakları öğretmenliğine engel olamadı

“ÖĞRETMENLİK FAZLA FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEKTİR”

Bedriye Çiloğlu, “Engel diye bir şey yoktur. Öğretmenliğin ben, ceset işi olduğuna değil, ayrıntılarıyla beyin, gönüllülük ve yürek işi olduğuna inanıyorum. Ben yaşamış olduğum olumsuz olaylardan daha sonra tekrar öğretmenliğe döndüm ve yaşama öğrencilerim tamamen bağlandım. Öğretmenlik fazla fedakarlık isteyen bir meslektir. Biz bu bağlamda öğrencilerimiz için, onların yoluna ışık tutmak için, meşale edinmek için buradayız.

Öğretmenlik aşkını engeli durduramadı


Öğrencilerim beni bitmiş hayata bağladı. Engelleri aşmamda, engellerimi göz ardı etmemde bana büyük faydaları dokundu. Ben engelli insanların eve tıkanmasını istemiyorum. Bilhassa mesleklerini icra etmelerini istiyorum. Bu şekilde hayata bağlanmalarını istiyorum. Öğrencilerim iyi ki var. Ben her defasında öğrencilerimle karşılaştığımda şunu söylüyorum, iyi fakat öğretmenim, iyi ama öğrencilerimle birlikteyim.” dedi.

Öğretmenlik aşkını engeli durduramadı