Öğretmenlerin mesleki gelişimi baştan yapılandırılıyor

Öğretmenlerin mesleki gelişimi baştan yapılandırılıyor
Öğretmenlerin mesleki gelişimi baştan yapılandırılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Hoca Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, öğretmenlerin mesleki gelişimini her yerde yapılandırdıklarını belirterek, “Esas olarak yüz yüze ve uzakta eğitimin bir arada kullanıldığı karma bir mesleki gelişim modelini benimsiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, öğretmen yetiştirmenin ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin eğitim alanında gerçekleştirilecek her türlü reformun merkezinde yer aldığını açıklama etti.

YENİ SİSTEM GELİYOR

Mektep yöneticilerinin ve öğretmenlerin mesleki gelişiminin stratejik bir öncelik kazandığına işaret eden Adnan Boyacı, bu konuda yeni bir paradigma üstünde yeni bir sistemi inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi.

“REALIST VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINI İSTİYORUZ”

Boyacı, öğretmenlerin mesleki gelişimine ilişkin, “Yeni mesleki gelişim paradigmamız öğretmenlerin hizmet içi eğitimi değil, aralıksız mesleki gelişimi üzerine kurulu. Realist, sürdürülebilir ve etkin bir mesleki gelişim sisteminin kurulması bizim için öncelikli yapmamız gereken ödevlerden bir parça başına” diye konuştu.

Öğretmenlerin mesleki gelişimi yeniden yapılandırılıyor

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI SONA ERMEK ÜZERE”

Adnan Boyacı, “Etkili, sürdürülebilir, izlemeye, değerlendirmeye dayalı bir hizmet içi eğitim sistemi kuracaksak bunun için esas olarak yüz yüze ve uzakta eğitimin bir arada kullanıldığı karma bir mesleki gelişim modelini benimsiyoruz. Bunlara ilişkin temel altyapılar çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bundan sonradan öğretmenlerimizi, bu mesleki gelişim sistemi içerisinde yetiştirmeyi, onların ihtiyaçlarını esas alarak yeni bir manzara ve yeni bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede öğretmenlerimizin mesleki gelişimini genelde tekrar yapılandırıyoruz. Mesleki gelişimin anlamını kariyer ile ilişkilendiriyoruz. Ulusal, uluslararası sertifikasyon bizim için önemli bir öncelik noktası haline geldi” ifadelerini kullandı.