Öğretmenlerin mesleki çalışma programı tamamlandı

Öğretmenlerin mesleki çalışma programı tamamlandı
Öğretmenlerin mesleki çalışma programı tamamlandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlığın internet sitesinden, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce hazırlanan eylül dönemi mesleki alıştırma programı yayımlandı.

Alıştırma programının, öğretmenlerin genel kültür, özel bölge eğitimi, pedagojik formasyon alanlarında veri ve görgülerini çoğaltmak, öğretmenlere yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak, öğrenci ile çevrenin ihtiyaçlarına tarafından plan ve programları hazırlayıp göstermek amacıyla oluşturulduğu kaydedildi.

İKİ HAFTA SÜRECEK

Buna göre iki hafta sürecek mesleki çalışma programı 3-14 Eylül’de gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, programın birinci haftasının başladığı 3 Eylül Pazartesi, TRT Okul’dan canlı olarak yapılacak yayınla öğretmenlere hitap edecek.

FUAT SEZGİN’İN KİTABI OKUTULACAK

Gelecek senenin, 30 Haziran’da hayatını kaybeden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edilecek olması nedeniyle, Sezgin’in “Bilim Tarihi Sohbetleri” kitabı öğretmenlerce okunarak tartışılacak.

“1 MİLYON HOCA, BİR MİLYON ZIHIN”

Öğretmenlerin aktüel eğitim yöntemleri konusunda farkındalık kazanmalarını ve tecrübeleri çerçevesinde Bakanlık politikalarının gelişimine katkı maddesi sunmalarını temin etmek amacıyla “Bir milyon öğretmen, bir milyon akil” faaliyeti yapılacak.

Bu kapsamda, belirlenen konularla ilgili öğretmenlerin görünüm ve önerileri alınarak, il ulusal eğitim müdürlüklerine bağlı ARGE birimlerine iletilecek.

Hem, 45 kitabın yer aldığı örnek kitap listesi ve 50 filmin olduğu “örnek film listesi”ndeki eserler, öğretmenlerle paylaşılacak.

Öğretmenlerin mesleki çalışma programı tamamlandı