Öğretmenler Anıtkabir ’de

Öğretmenler Anıtkabir ’de
Öğretmenler Anıtkabir ’de
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara ’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir ’di. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başkanlığındaki bakanlık bürokratları ile 81 ilden gelen öğretmenler, Aslanlı Yol ’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün mozolesine geldi.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’Nİ İMZALADI

Bakan Selçuk ’un, kırmızı-beyaz karanfilden oluşan ve üzerinde Ulusal Eğitim Bakanlığı yazan çelengi mozoleye bırakmasının arkasından saygı duruşunda bulunuldu. daha sonra öğretmenler Anıtkabir ’in merdivenlerinde fotoğraf çektiren Selçuk, Misak-ı Milli Kulesi ’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Öğretmenler Anıtkabir ’de

Selçuk, deftere şunları yazdı: “Şahsınıza “Başöğretmenlik” unvanının verildiği 24 Kasım ’ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bu manalı günde bize emanet ettiğiniz yeni nesilleri yetiştirme irademizi size bir defa açıkça belirtmek istiyorum. Bizlere niyet olarak gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesini aşma, ülkemizi hak ettiği noktaya taşıma gayesinden asla vazgeçmedik.

Öğretmenler Anıtkabir ’de


Ulusal Eğitim Bakanlığı ailesi olarak şahsım ve tüm egzersiz arkadaşlarımla; milli, manevi, insani, ahlaki ve kültürel değerlerimizi içtenlikle benimseyen, bunları geliştiren; ailesini, milletini, vatanını gönülden seven ve bunları yüceltmek için sürekli mücadele harcayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olmaktan her zaman kibir duyan ve bu ülkeyi, insanımıza hizmeti en büyük erdem sayan din, dil, millet, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm insanların haklarına düşüncelerine ve inançlarına hürmet duyan zihinsel, bedensel, ruhsal ve şehvetli yönden dinç ve toplum ile barışık, kendine güvenen hüre ve bilimsel düşünceye sahip, öğrenmeyi yaşam boyu devam eden bir süreç haline getirmiş zihinsel olarak melekelerine en büyük görevimiz olacaktır.

Öğretmenler Anıtkabir ’de


giderken ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar karşı vazifelerini hakkıyla ifa eden öğretmenlerimiz, mesleklerini fedakarlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı en dürüst duygularımla tebrik ediyor, bütün öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Günü ’nü kutluyorum. Emekli öğretmenlerimize dinç ve huzurlu günler diliyor, ebediyete irtihal etmiş ilk önce şahsımız elde etmek üzere tüm öğretmenlerimiz ile şehit öğretmenlerimiz de rahmetle anıyorum.”

Öğretmenler Anıtkabir ’de

Öğretmenler Anıtkabir ’de