Öğrencilere Müjde: Bakanlık Yurtlara Zam Yapmayacak

Öğrencilere Müjde: Bakanlık Yurtlara Zam Yapmayacak
Öğrencilere Müjde: Bakanlık Yurtlara Zam Yapmayacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “Bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne tabi yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız.” dedi.

“GENÇLERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ”

Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, üniversite hayatına bu yıl başlayacak gençleri selamlayarak, “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz, ülkemizin her şehrinde tüm hazırlıklarını yaptı ve yeni heyecanla öğrencilerimizi bekliyor. Gençlerimizin huzuru, güveni, mutluluğu bizim en büyük önceliğimiz. Çabamız ülkemizin tüm imkanları ve kaynaklarıyla onları en iyi şekilde geleceğe aranje etmek. Huzuru, güveni, mutluluğu başlıca alan Bakanlığımızın yurtları, gençlerimizin evi, yurdu, yuvası. Başımızın tacı olan gençlerimiz için her türlü fedakarlığa hazırız.” ifadelerini kullandı.

“YURT ÜCRETLERİMİZDE ZAM YAPMAYACAĞIZ”

Bu bağlamda Bakanlığa yan yurtlarda kalacak takriben 700 bin üniversiteli gence ve ailelerine manâlı bir müjdeleri olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Evet bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen idareli baskılara karşısında direncimizi ve gücümüzü ortaya hazırlamak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da hesaplı baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları sebebiyle Saygın Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.”

KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Süre Başlıyor?