Nüfus müdürlüğünde 46 takvim evli ve çocuklu çıktı

Nüfus müdürlüğünde 46 takvim evli ve çocuklu çıktı
Nüfus müdürlüğünde 46 takvim evli ve çocuklu çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kestel ilçesinde yaşayan H.S., alıcı mahkemesinde görülen bir dava için ilçe nüfus müdürlüğüne nüfus kayıt örneği almaya gitti. Burada görevli memur H.S ’ye kızlık soy ismini sordu. Daha önce hiç evlenmeyen H.S. duyduğu soru aleyhinde büyük hayret yaşadı. Neden böyle bir soru sorulduğuna amaç veremeyen H.S. memura daha önce hiç evlenmediğini soyadının değişmediğini söyledi. Bunun üstüne görevli memur H.S ’ye 46 takvim evli olduğunu söyledi. Duydukları karşısında şok olan H.S. neler olduğunu anlayışlı olmak için detaylı data olmak istedi.

KAĞIT ÜZERİNDEKİ EŞİNİ DE KIZINI DA TANIMIYOR

Nüfus kayıt bilgilerine tarafından 01.01.1972 yılında Suriyeli Muhammed Mahir Akbey ile evli gözüktüğünü gören bayan soluğu Bursa İl Nüfus Müdürlüğünde aldı. Daha önce hiç evlenmediğini ve kağıt üstünde evli olduğu görülen Muhammed Mahir Akbey isimli şahsı tanımadığını dile getiren H.S, daha fazla veri olmak istedi. H.S ’ye 1972 yılında Suriye ’nin Şam şehrinde Akbey ile evlendiği, bu evliliğin 2018 yılının Mayıs ayında Türkiye ’de kayıtlara geçtiği, laf konusu işlemlerin ise Gaziantep İl Nüfus Müdürlüğü ’nde görevli memur A.K. tarafından yapıldığı söylendi.

KABAHAT DUYURUSUNDA BULUNDU

Hayatının şokunu yaşayan kadın durumu ailesi ile paylaştı. H.S ’nin yurt haricen yaşayan kardeşi konuyla ilgili yaptığı araştırmada, ablasının üzerine belirtilmiş bir kız olduğunu ayrım ederek durumu ablasına bildirdi. Bitmiş nüfus müdürlüğüne giden H.S, üzerine Ola Akbey isimli 33 yaşında bir kızın belirtilmiş olduğunu ve bu kızın 2 Ağustos 2018 yılında Türkiye vatandaşlığına geçtiğini fark etti. Yaşadıkları karşısında büyük şaşırma yaşayan H.S. Cumhuriyet Savcılığı ’na artan bir şekilde laf konusu olay ve bu işlemleri gerçekleştiren memur hakkında kabahat duyurusunda bulundu.

İKAMETİNİ DE ALDIRMIŞLAR

Yaşadıklarının bir üçkâğıt işi olabileceğinden şüphelenen H.S, nüfus müdürlüklerinde çalışan görevli memurların ve yetkililerin bu cins konularda alıngan davranmaları gerektiğini kaydederek, “Olayı birincil öğrendiğimde büyük şok yaşadım. Olayın bir üçkâğıt işi olmasından şüpheleniyorum. Gaziantep ’te nüfus müdürlüğünde üretilmiş bütün işlemler. Gaziantep İl Nüfus Müdürü ’nün bu işi araştırması gerektiğini düşünüyorum. Üzerime açıklanmış kişisel mülk varlığım hakkında gerekli işlemleri yaptım ve daha önce hiç evlenmediğimi zorunlu yerlere ispatlayacağım. Konuyu ailemle birlikte yakından takip ediyorum. Fazla kısa bir sürede bu cins işlemler yapabiliyorlar. Benim ikametimi benden habersiz Gaziantep ’e almışlar. Ben ikametimi geri Bursa ’ya aldırdım ve bu işlemleri gerçekleştiren memur hakkında kabahat duyurusunda bulundum” dedi.