Nobel Edebiyat Ödülü ’ne iki önemli aday

Nobel Edebiyat Ödülü ’ne iki önemli aday
Nobel Edebiyat Ödülü ’ne iki önemli aday
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sandman, Amerikan Tanrıları, Yokyer, Kabristan Kitabı ve daha nicesi… İngiliz inanılmaz edebiyatının son yıllarda yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan ve hemen şimdi saydıklarımızın yanı sıra daha pek fazla esere imza atan Neil Gaiman, bu sene ayrı bir akademi tarafından verilecek olan Nobel Edebiyat Ödülü ’nün adayları aralarında yer alacak.

BOL ÖDÜLLÜ YAZAN

Sandman çizgi romanıyla dünya çapında bir şöhrete kavuşan, geçtiğimiz sene yayınlanan Amerikan Tanrıları dizisiyle ününe ün katan Gaiman bugüne dek 5 Hugo, 2 Nebula ve 22 Locus edinmek üzere böylece çok ödüle değer görülmüştü.

MURAKAMİ DE LİSTEDE

Neil Gaiman ’ın yanı sıra Japon edebiyatının en meşhur isimlerinden Haruki Murakami de yine ödüle aday gösterilen isimler aralarında bulunuyor.

Franz Kafka ve World Fantasy ödüllerinin yanı sıra kariyerini o kadar çok ödülle taçlandıran ünlü yazan bugüne değin bütün 7 kere Nobel ’e aday gösterilmesine rağmen bir türlü bu ödülü kazanamadı.

Eğer Gaiman kazanırsa bu Japon ustanın sekizinci kere boynu bükük ayrılması anlamına gelecek.

Nobel Edebiyat Ödülü ’ne iki önemli aday

SKANDAL YÜZÜNDEN ÖDÜL VERİLMEDİ

Bu yılki ödül bununla birlikte Nobel için de bir milat olacak. Çünkü geçtiğimiz günlerde yaşanan bir seks skandalı sonucunda 2018 Nobel Ödülleri feshedilmiş, İsveç Akademisi dağılmıştı.

Şimdiyse The New Academy (Yeni Yüksekokul) adında yeni bir kurum var ve Nobel ’i devam ettirmeyi amaçlıyor. Ödüle aday gösterilen öteki iki yazarsa Maryse Conde ve Kim Thuy oldu. Netice 21 Ekim günü açıklanacak.