Nikola Tesla ’nın özgeçmişi

Nikola Tesla ’nın özgeçmişi
Nikola Tesla ’nın özgeçmişi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Sırp kökenli Amerikalı zeka Nikola Tesla’da fizik desen var, mühendislik var, ressamlık var…Bilim ve teknoloji dünyasını bütün anlamıyla ‘kökünden’ değiştirebilecek çoğu buluşa imzasını atan Tesla’nın hayatını, tarih sitelerinde uzun uzun okumuşsunuzdur. Okumaya da devam edin, bu ismin modası hiçbir vakit geçmeyecek. İşte tarihin en önemli  ve garip  dâhilerinden birinin olağanüstü hayatına ayrı bir manzara. Kariyer sitelerini alt üstteki edecek dehanın CV ’sinin, bugün hangi sektörde nasıl bir yeri olurdu; siz düşünün…

ADETA PAPAZ OLACAKTI

Tesla’nın harika bir hafızası vardı. Çoğu dili çok bakımlı konuşabiliyordu. Gratz’daki Bilim Enstitüsü’nde 4 sene matematik, fizik ve mekanik okudu ama onun esas ilgi alanı elektrikti. Dünya bilim tarihine adını altın harflerle yazar Tesla babasını dinleseydi; yaklaşik olarak yanlışlıkla papaz olacaktı. Neyse ancak dünyadaki elektrik kökenine devir atlatan 800 buluşun patentine imzasını atarak unutulmaz bir geçmiş bıraktı.

Nikola Tesla ’nın özgeçmişi

BU DEHALARIN YÜZÜ PARADAN YANLAMASINA HİÇ GÜLMEDİ…

Garip olan, paha biçilemez bir dehanın -çoğu mucit gibi- resmi olarak borç ve yoksulluk içinde ölmüş olması. Zamane dehalarının yüzü paradan yanlamasina az daha hiç gülmemişti. Elektiriği hayatımıza taşıyan Tesla da bu madurlardan biriydi. Copernicus olsun, Newton olsun, Darwin olsun… Bu dehaların her biri hayatları her tarafında türlü suçlamalara ve ithamlara maruz kaldı ve birçoğu sanılanın aksine fakirlik içinde öldü.

Nikola Tesla ’nın özgeçmişi

NİKOLA TESLA’NIN CV’Sİ

Nikola Tesla’nın CV’si hakkında ne düşünüyorsunuz?

Nikola Tesla ’nın özgeçmişi

Nikola Tesla ’nın özgeçmişi