Nefes Kredisi’nde üçüncü faz

Nefes Kredisi'nde üçüncü faz
Nefes Kredisi'nde üçüncü faz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, başlangıçta 2016’da uygulamaya konulan Nefes Kredisi ile piyasaya 5 milyar, 2018’in başında 7,5 milyar lira düşük faizli kredi imkanı sunulduğu hatırlatıldı.

Ticaret Bakanlığının son dönemdeki kur artışı ve öteki gelişmelerden hakiki sektör temsilcilerini korumak nedeniyle TOBB, oda ve borsalar ile Nefes Kredisi’nde üçüncü faza geçilmesi için alıştırma başlattığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Açıklanan finansal politika ve tedbirlere paralel olarak Nefes Kredisi’nde üçüncü safha kısa vakit içerisinde başlatılacaktır. TOBB, oda ve borsalarca yapılacak kaynak aktarımıyla ulus ve özel bankalarla kuvvet birliğinde KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanacaktır. Yeni dönemde Nefes Kredisi’nde yer alacak bankalarla müzakereler başlatılmış olup, projede yer alacak bankalar ve kredi şartları bu müzakereler sonucunda kesin olacaktır. Bakanlığımız elindeki bütün araçları süratli, etkin ve bereketli bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine ve reel sektöre takviye olmaya devam edecektir.”