Müze Konseptiyle Yenilenen Ali Çetinkaya Caddesi Açılışa Hazırlanmış

Müze Konseptiyle Yenilenen Ali Çetinkaya Caddesi Açılışa Hazırlanmış
Müze Konseptiyle Yenilenen Ali Çetinkaya Caddesi Açılışa Hazırlanmış
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki şehirsel tasarım projesi çalışmalarını tamamladı. Son rötuşların yapıldığı cadde yeni haliyle çağdaş bir görünüme kavuştu.

Büyükşehir Belediyesinin Şarampol’de olduğu gibi Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir cazibe merkezine dönüştürmek için başlattığı şehirsel tasarım projesi tamamlandı. “Güneş Doğudan Yükseliyor” sloganı ile Doğu Garajı Projesi kapsamında yenilenen Ali Çetinkaya Caddesi yeşil bir görünüm kazandı. Proje dahilinde, sokak üstünde bulunan bütün binalar boyandı. Bina ön yüzündeki kolonlara, kompakt ahşap görünümlü laminat kaplamalar yapıldı. Iş yerlerine bakış bütünlüğünü sağlaması nedeniyle tek alıcı tabelalar takıldı. Yürüyüş yolu boyunca gölgelikler monte edildi. Zemin doğal taşla kaplanırken, modern büyük kasaba mobilyalarının montajı yapıldı. Işıklı süsleme havuzunun da yer aldığı projede son rötuşlar sürerken Tramvay hattı boyunca zemin yeşil halı ile kaplanıyor.

Özel bireyler unutulmadı

Her projede engelli hassasiyetini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, görme engelli vatandaşların kaldırımlarda daha gizli yürümelerini temin etmek için projede hissedilebilir zemin uygulaması yaptı. Görme engelli bireyler kimsenin yardımına gereklilik duymadan Ali Çetinkaya Caddesi baştan başa rahatlıkla yürüye yürüye gezebilecek.

Müze konseptli cadde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, ‘Antalya’nın en kıymetli köşesinden biri haline gelecek’ dediği Ali Çetinkaya Caddesi, yenilenen yüzüyle kentin çekim merkezlerinden biri olacak. Dünyada müze konsepti ile tasarlanan birincil sokak olan Ali Çetinkaya Caddesi baştan başa 7 sergi küpü yer alacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergilenecek. – ANTALYA