Müşterilerini tavandan sarkarak tıraş eden berber

Müşterilerini tavandan sarkarak tıraş eden berber
Müşterilerini tavandan sarkarak tıraş eden berber
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arifiye ilçesi Fatih Mahallesi’nde berber dükkanı işleten İsa Demir, tıraş tekniği ile görenleri hayrete düşürüyor. 1995 yılında arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine meslek yerinin tavanına aparat yaptıran Demir, ayaklarını demir aparata kemerle bağlayıp, koltukta oturan müşterilerini yarasa gibi tıraş ediyor.

15 yıldır müşterilerinin sersemlemiş bakışları aşağı acayip tıraş şeklini sürdüren Demir ’e müşterileri göre ’Yarasa berber ’ lakabı takıldı. Sakal tıraşı yapma yeteneği ile Demir, görenleri hayrete düşürüyor.

“AYAKTAKİ İNSAN ONUN KADAR HOŞ TIRAŞ EDEMEZ”

Alıcı Ekrem Çelik tıraş sonrası yaptığı açıklamada, “Yarasa İsa ’ya tıraş oluyorum. Aslında tıraş yapıyor. Kendini yarasa şeklinde asarak böyle hizmetini yerine getirmiş oluyor. her zaman herkesin yarasa kuaförde tıraş olmasını öğüt ederim. Sinek kaydı dediğimiz tertemiz bir tıraş yapıyor. Ayaktaki insan onun değin güzel tıraş edemez” derken, bir diğer herif Nizamettin Bariz ise yaptığı açıklamada, “Berber bizim 40 yıllık arkadaşımızdır. Baş aşağıda tıraş etme özelliği vardır. Normal tıraş cümbür cemaat yapar fakat manâlı olan baş aşağıda asılıp tıraş etmektir. Bende telaşı sevdiğim için gelip kardeşime tıraş olurum. Yarasa berbere tıraş olduğum zaman kendimi daha heyecanlı hissederim. Ayaklardan asılıp yarasa gibi tıraş ediyor. Bir coşku oluyor hayliyle” ifadelerini kullandı.

“YARASA GİBİ TIRAŞ YAPTIM DAHA SONRA BANA YARASA LAKABINI TAKTILAR”

23 yıldır yarasa şeklinde sakal tıraşı yaptığından bahseden berber İsa Demir, “1985 yılından beri Arifiye ilçesinde esnaflık yapmaktayım. Çoğu görevde bulundum. Allah nasip ederse bu dönemde mahallemizde muhtarlık adaylığına başvurduk. 1995 yılından beri asılarak tıraş etmeyi yapmaktayım. Elimizden geldiği kadar vatandaşlara faydalı olabilmek için mesleğimizi sürdürüyoruz. Biz bu işe bir arkadaşımla bahis üstüne başladık. Seni asalım o kadar tıraş yapabilir misin yapamaz mısın iddiasına tutuştuk. Yarasa gibi tıraş yaptım. Daha Sonra bana yarasa lakabını taktılar. O gündür yarasa kuaför olarak anılıyoruz. Şuanda bir tek sakal tıraşı yapabiliyorum. Saç tıraşını yapabilmemiz için ayrı bir sistem yapmamız lazım. O da dönerli bir sistemdir. Kendi çabalarımızla yaptığımız bir aparattır ve devam ediyoruz. Ben oraya çıktığımda beni bağlayacak bir arkadaşım olması lüzumlu destek için. Asıldığımız yerde kızarıklar oluyor. Sabit benzer şekil kalırsak sıkıntı oluyor. Biz memnunuz, müşteriler çok hoşnut ayrılıyor ve teşekkür ediyorlar. Elimizden geldiği değin yapmaya çalışıyoruz. 1995 yılından beri yaptığımız için bu yarasa şeklinde tıraşı sağ da sol da duyuldu. Buna inanmayan vatandaşlar yerinde bakmak için geliyor. Ankara ’dan gelen oldu, Kore ’den gelen oldu. Kore ’den bize tıraş etmek için gelen müşterilerimde oldu. Geldiler tıraş yaptık şaşırdılar böyle bir şey olamaz dediler. Hepsi de hoşnut kaldı. Geliyorlar gelen her müşteriye asistan olmaya çalışıyoruz” dedi.