Mustafa Savaş: ‘Yatırımlar Zarfında Önümüzdeki Dönemin Şifresi 3t Olacak’

Mustafa Savaş: 'Yatırımlar Zarfında Önümüzdeki Dönemin Şifresi 3t Olacak'
Mustafa Savaş: 'Yatırımlar Zarfında Önümüzdeki Dönemin Şifresi 3t Olacak'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Aydın’da turizmcilerle gerçekleştirdiği toplantıda Okumuş’a yatırımların sürat kazanacağını açıklama etmesinin ardından il genelinde heyecanlı bir bekleyiş başladı.

Bakan Ersoy’un Aydın ziyaretini ve gerçekleşen toplantıları değerlendiren TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Açık Fikirli Milletvekili Mustafa Savaş, turizmle daha artı kalkınan ve ülke ekonomisine çok daha fazla katkı sunan bir Okumuş yapı etmekte kararlı olduklarını açıklama ederek Bakan Ersoy’un ziyaretini fazla önemsediklerini ve bu ziyaretin gerisinde il genelindeki yatırımların hız kazanacağını söyledi.

“Amacımız daha pozitif döviz girdisi karşılamak”

Turizm gelirlerinde 2023 ülke hedefleri aralarında 50 milyon turist 50 milyar dolar kazanç hedefi bulunduğunun altını çizen Mustafa Savaş, “AK Parti Okumuş milletvekilleri olarak Bakanımızı, Ankara’da ziyaret ederek ilimize eğlence etmiş, turizm yatırımları bakımından desteklerini istemiştik. Bizi kırmayıp geldiler, her zaman birlikte turizmcilerimizle çok kayda değer bir görüşme gerçekleştirdik. Fazla verimli bir görüşme oldu, Bakan Beyin enerjisi bizleri ve turizm yatırımcılarımızı fazla heyecanlandırdı. Şu kadarını ifade edeyim turizmde fazla güzel gelişmeler yaşanacak. Amacımız ilimize ve ülkemize fazla daha artı döviz bırakacak bir turist girdisi sağlamak. Kuşadası ve Didim’in turizm potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyeli ortaya çıkartacak projeler hayata geçecek” diye konuştu.

“Niyet kitlemiz gelir seviyesi yüksek turistler”

Turizm yatırımlarının kazanç seviyesi yüksek turistleri kasıt almasının önemine uyarı çeken Savaş, “Temel gaye, daha nitelikli ürün ve daha fazla hizmet satılması. Turistlerin daha artı alışveriş yapması. Bu ülkemize gelen turistlerin sosyokültürel ve sosyoekonomik seviyeleriyle alakalı olduğu değin ilimizin ve vatandaşlarımızın bu yapıya hazır olmasıyla da benzer. Önce eksikliklerimizi giderip bu büyük pazara talip olacağız sonrasında bu turistleri ilimize çekecek turizm hizmetlerini ve pazarlama stratejilerini uygulayacağız. Bunları planlıyoruz, iktidarımızın Aydın’la ilgili fazla hoş düşünceleri var. Bakan beyin Kültürlü’da turizmcilerimizle gerçekleştirdiği bu görüşme bunların hayata geçirilmesi adına fazla önemliydi” dedi.

“Piyasayı bu yeni pazara hazır ülkü getirmeliyiz”

Amaçlarının Aydın’a gelen turistlerin otellerden dışarı çıkarak ilçe ve şehir halkı merkezine daha pozitif inmesi, turistik gezilerde bulunması, daha artı alışveriş yapması olduğuna uyarı çeken Savaş, şöyle konuştu: “Tatil için ülkemizi ve ilimizi seçim eden turistlerin gelir seviyesinin yüksek kişiler olması için özel bir çalışma gerekiyor. Yatlarıyla ve kotralarıyla ilimize turistler gelmesini, koylarımızda bunların da demirlemesini istiyoruz. Daha artı alışveriş yapıp fazla daha fazla döviz bıraksınlar istiyoruz. Buna talip olacaksak esnafımızdan, sokaktaki temizlikçimize, polisimizden taksicimize yani hayatın her anına dokunan tüm vatandaşlarımızı bu kültüre hazırlamalı ve gelen turistlere fazla daha artı güven verip ilimizden mutlu ayrılmalarını sağlamalıyız. Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Antalya ve Alanya bunu başardı. Kültürlü niçin başaramasın”

“Didim vites büyüterek pazara dahil olacak”

Bakan Ersoy’la gerçekleşen toplantılarda Didim’in özel bir gündem konusu teşkil ettiğini belirten Meclis KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Didim’de yeni yatırımların hayata geçirileceğinin altını çizerek Aydınlatılmış genelindeki yatırımların 3T zarfında hazırlandığını söyledi. Turizm, tarım ve termal turizm üçlüsünün Açık Fikirli’ın kalkınmadaki 3T’si olacağını kaydeden Mustafa Savaş, “Bu 3 T, birbiriyle fazla ilintili. Okumuş Kuşadası ve Didim hepsine sahip bir potansiyelde. Bunu da ardına kadar kullanacağız. Sayın Bakan toplantıda Didim artık radarımıza girmiştir Didim’e yönelik kayda değer projelerimiz var diyerek fazla ciddi bir mesaj verdi. Küresel turizm pazarı beraberinde nitelikli tarım üretimini ve pazara sunulacak taze ve organik ürünleri de gerekli kılıyor. Okumuş Termal turizm daha etkin ayla geldikten daha sonra ilimiz turizm konusunda çok kayda değer bir cazibe merkezi haline gelecektir” dedi. – AYDIN