Mustafa Cengiz: Hakemler ve TFF derhal istifa etmelidir

Mustafa Cengiz: Hakemler ve TFF derhal istifa etmelidir
Mustafa Cengiz: Hakemler ve TFF derhal istifa etmelidir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Atiker Konyaspor maçında yaşananların arkasında bir basın toplantısı düzenledi. Mustafa Cengiz yaptığı kısa açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu’nu tüm kurullarıyla istifaya ziyafet etti. Mustafa Cengiz’in açıklamaları şu şekilde: ”Dün sahada hepimizin gördüğü sportif bir suç oluşturan işlenmiştir. Keza de dün kendi evimizde, kendi seyircimiz önünde takımıza hak gaspı yapılmıştır. Ilk Önce hafızalarını iki haftalık süreçle tazelemek isterim. Göreve geldiğimizden bu yanlamasına, arkadaşlık, eşitlik ve yargı beklentimizi sürekli vurguladık. Rakiplerimize ve TFF’ye her zaman dostluk mesajları verdik. Ne eyvah ama bu yaklaşımımızın, zayıflık, basiretsizlik ve acizlik olarak algılandığını gördük. Bu yaklaşımımız, spor camiasında hak ettiği karşılığı görmedi. VAR uygulanmasının başladığı Süper Kupa Finali’nden bu yanlamasına, Galatasaray aleyhine kesintisiz ve düzenli haksızlıklar yapıldığını gördük. Bu kasıtlı eylemlerin kesintisiz tekrarlanarak, saha içerisinde seyirciyi kışkırtma ederek ne hedeflenmektedir? Hata yok niyet olduğuna inanıyoruz.”
”VAR sisteminde, derbide 87. dakikada oyuncuma uygulanan faul için Fırat Aydınus pozisyona bakmadı. VAR kayıtlarının açıklanmasını istedik, cinayet kuruluna sevk edildik, gariptir canice aldık. Konyaspor maçının 88. dakikası dakikasına yine VAR hakemleriyle bir karar alındı. Hakem görüntüleri izlemeye tenezzül etmedi. Dört dakika kulaktan iletişimle tahriklere neden oldu ve kararın dönmedi. Bu pozisyonda asla bir penaltı olmamalıydı. Dürüstlük saydamlık gerektirir. Doğru edinmek için açık olmanız gerekir. Bu kavramlar şimdi karşılığını bulamamıştır. Sahadaki hakem ile VAR’ın konuşmasının anında açıklanmasını istiyoruz.”
“TFF görevini yapmazsa, IFAB, FIFA ve UEFA nezninde harekete geçilecektir. Galatasaray’ın haklarını gasp eden üç hakem, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya derhal bu mesleği bırakmalıdırlar. TFF bu işlerin baş sorumlusudur. TFF, dünyanın gündemindeki “Football Leaks” belgelerini niçin gözardı etmektedir? Milli Ekip, TFF yönetiminde küme düşmüştür. İçeride ve açık havada Türk futbolunu temsil edememektedirler. TFF bütün kurullarıyla hemen istifa etmelidir. Bu istifa, Türk futbolunun gelişmesi için gereklidir.”