Muratpaşa Belediyesi’nin Yöreler Renkler Festivali Başlıyor

Muratpaşa Belediyesi'nin Yöreler Renkler Festivali Başlıyor
Muratpaşa Belediyesi'nin Yöreler Renkler Festivali Başlıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muratpaşa Belediyesi’nin bu sene 4’üncüsünü düzenleyeceği Yöreler Renkler Festivali, 24 Eylül Pazartesi Hüseyin Turan konseriyle başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin barışma, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler 4’üncü yılında kapılarını 24 Eylül Pazartesi açıyor. Türkiye’nin ve dünyanın öbür coğrafyalarından gelip, Antalya’da şehir yaşamının ayrılmaz parçası haline gelen kültürlerini de tanıtıp ‘birlikte yaşama duygusunu’ güçlendirmeyi amaçlayan şenlik 30 Eylül’e dek Muratpaşa Şehir Meydanı’nda devam edecek.

Festivale bu yıl 60’ın üstünde yöre, kültür ve hemşehri derneğiyle birlikte Antalya’daki yerleşik yabancıların bir araya geldiği dernekler katılacak. Dernekler, hafta baştan başa mutfaktan el sanatlarına kadar sahip oldukları kültürel öğeleri Büyük Kasaba Meydanı’nda kurulacak stantlarda tanıtacak.

Festival sahnesinde ise her akşam Türkiye’nin başka bir bölgesi yer alacak. Açılışı Türk Ahali sanatçısı Hüseyin Turan’la yapılacak festivalde 2’nci gün bozkırın tezenesi insanlar ozanı Neşet Ertaş’a saygı gecesi düzenlenecek. Ertaş’ın vefatının 6’ncı yılında düzenlenecek İç Anadolu gecesinde Cengiz Özkan ve Kırşehirli keman üstadı ve bozlak ustası Birol Ertaş sahne alacak. Festivalin Akdeniz ve Ege gecesinde Emre Dayıoğlu ve Korkuteli’den mahalli sanatçılarını sahne alacak. Doğu ve Güneydoğu gecesinde ise Türk ahali sanatçısı Belkıs Akkale sahnede olacak. Şenlik sahnesinde Karadeniz’in olacağı gecede ise Selçuk Balcı Antalyalılarla buluşacak. – ANTALYA