Muharrem İnce’den Kurultay Yorumu: ‘Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama’

Muharrem İnce'den Kurultay Yorumu: 'Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama'
Muharrem İnce'den Kurultay Yorumu: 'Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İzmir İl Örgütü kadar düzenlenen partinin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Muharrem İnce, basın mensubunun “Lokal seçimlerden sonradan her tarafta kurultay talepleriniz olacak mı?” sorusuna, “Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir lokal seçimi gör” yanıtını verdi.

CHP İzmir İl Örgütü, partinin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törene partinin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir takım ilçe başkanları ve belediye başkanları ile fazla sayıda partili katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, Ankara’daki programa katılması nedeniyle etkinlikte yer almadı.

“İzmirliler ile beraber almak istedik”

İzmir’in kurtuluşunun 96’ncı sene dönümü kutlamalarına yeralma üzere İzmir’e gelen ve partisi tarafından düzenlenen programa da katılan Muharrem İnce, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu ile ilgili, “İnsanların, kentlerin, şehirlerin dönüm noktaları vardır. 9 Eylül de Türkiye’nin ve İzmir’in dönüm noktasıdır. Ayrıca bir kuruluşun günü keza de bir kurtuluşun günüdür. Hepimiz biliyoruz oysa bu cumhuriyeti kuranlar Anadolu’nun ortasındaki bir köylü devletinden, çağdaş bir cumhuriyet ortaya koydular. Köylü çocuklarına keman çalmasını öğrettiler ve şunu biliyoruz; bu ülkenin kurtuluşu da İzmirlileri artırmak olmalıdır. Türkiye İzmir’e benzediği anda bizim de kurtuluşumuz olacak zaten. O vakit pasaportumuz Kapıkule’den sonra işe yarayacak. O vakit gençlerimiz daha hür olacak. O zaman gençlerimiz diğer ülkelerin vize kuyruklarında gezmeyecek. Böyle bir günde İzmirliler ile beraber edinmek istedik” diye konuştu.

“Ne fark eder?”

İnce, bugün Ankara’da da CHP’nin kuruluş yıldönümü ile ilgili programlarının olduğunun hatırlatılması üzerine, “Böyle bir misafir etme geldiği için İzmir’e geldim. İzmir de bizim Ankara da bizim. Ne ayrım eder? Ankara’da da olurum, İzmir’de de olurum. Ankara’da 16 yıl oldum zaten. Bırakın da bir kez de İzmir’de olayım” cevabını verdi.

“Bir oy artı edinmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım”

Gelecek yılın mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmede yer alan İnce, “Ben gençlik kolu başkanıyım, ilçe sekreteriyim, il başkanıyım, parti meclis üyesiyim, grup başkanvekiliyim, milletvekiliyim. 40 senem bu partide geçti. Önümüzdeki lokal seçimlerde partimizin bir oy artı alması için var gücümle çalışacağım. Bir oy artı edinmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım” dedi.

“Önce bir lokal seçimi gör”

Muharrem İnce, bir basın mensubunun “Lokal seçimlerden sonradan her yerde kurultay talepleriniz olacak mı?” sorusuna ise, “Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir yerel seçimi gör” yanıtını verdi. Yerel seçimde belirlenecek adaylar ile ilgili soru üzerine İnce, “Onu ben bilemiyorum. Adayları ben belirlemiyorum” dedi.

“Yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile çoğu ilçe belediye başkanının Ankara’da, Genel Merkez kadar düzenlenen programa katıldığı hatırlatılarak, “Burada yalnız bırakıldığınızı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şu yanıtı verdi: “İl Başkanımız, belediye başkanlarımız Ankara’da partinin 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorlar. Biz de burada İzmirli hemşehrilerimizle İzmir ve Türkiye’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. O da görev bu da ödev. İki görevi bir arada yapıyoruz. Yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum. Hayır böylece bir şey değil. Ben yalnız mıyım? İzmirliler beni yalnız bırakmadığı sürece yalnızlık olmaz.” – İZMİR