‘Moda olan yok yaşamış meslekleri seçim edin’

'Moda olan yok yaşamış meslekleri seçim edin'
'Moda olan yok yaşamış meslekleri seçim edin'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 Ağustos’ta başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tercihleri devam ediyor. Öğrencilerin kendi yeteneklerine ve puanlarına seçim yaptığı bu dönemde uzmanlardan da tavsiyeler geliyor.

MODA OLAN MESLEKTEN KAÇININ TAVSİYESİ

14 Ağustos Salı günü sona erecek seçim süreciyle ilgili İstanbul Açık Fikirli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın adayalara seçim yaparken moda olan mesleği değil, hayatlarını idame ettirebilecek mesleği seçim etmeleri gerektiğini söyledi.

“MESLEKLER DE İNSALAR GİBİ DOĞAR, BÜYÜR VE ÖLÜR”

Öğrencilerin ellerindeki puanların ‘sermayeleri’ olduğunu ve mükemmel kullanılması gerektiğini belirten Dr. Mustafa Aydınlatılmış, “Meslekler de ahali gibi doğar, büyür ve ölür. bu nedenle içten seçim gerçekleştirmek için ilk olarak moda olan değil yaşamış bir birim tercih edilmelidir. Eğitim, sağlık, bilişim, elektronik, cihaz, gıda gibi alanlar insan var olduğu sürece gereksinim duyulan alanlara örnektir. İkinci olarak seçilen bölüm mezun olduktan sonradan kişiye idareli olarak fayda sağlıyor mu buna bakılmalı. Üçüncü olarak uyarı edilmesi gereken şey kişinin seçeceği mesleği onurla taşıması. Son olarak ise adaylar mutlaka sevecekleri bir iş seçmeliler” diye konuştu.

'Moda olan değil yaşayan meslekleri tercih edin'

“GÖRMEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYİ SEÇIM ETMEYİN”

Dr. Mustafa Kültürlü, “Seçeceğiniz birim en manâlı kriterler arasındadır. Dürüst bir bölümü yeğlemek sizi gelecekte rahat ettirecektir. Bölümün meslek imkanları nasıl? Birim size yerinde mu? Bu bölümü okursanız size ne katkısı olabilir?Bütün bu sorulara dürüst yanıtlar bulunması gerektiğini gösteren Dr. Mustafa Okumuş, “Hayatınızı şekillendirecek ve geleceğinizi yönlendirecek üniversitenin akademik ve somut imkânlarını mutlaka yerinde görün. Görmediğiniz bir üniversiteyi seçim etmeyin” dedi.

'Moda olan değil yaşayan meslekleri tercih edin'