Mistura’dan Erdoğan ve Putin’e çağrı: İdlib için görüşün

Mistura'dan Erdoğan ve Putin'e çağrı: İdlib için görüşün
Mistura'dan Erdoğan ve Putin'e çağrı: İdlib için görüşün
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mistura, danışmanı Jan Egeland ile Milletlerarası Suriye Takviye Grubu’nun İnsani Erişim Egzersiz Grubuna ilişkin BM Cenevre Ofisi’nde basın toplantısı düzenledi.

Turiye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki son durumu değerlendiren Mistura, Suriye’de daha önce yaşananlardan ders çıkarılarak mevcut durumun siyasi ve askeri açıdan dikkatlice ele alması gerektiğini vurguladı.

Mistura'dan Erdoğan ve Putin'e çağrı: İdlib için görüşün

“ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ, BÜYÜK AYRIM YARATABİLİR”

Mistura, “İdlib’de savaştan kaçınılmasını dilemeye, umut etmeye ve istemeye devam ediyoruz.” dedi.

Süreçte çözüme ulaşılması için anahtar konumda olan Türkiye ve Rusya aralarında görüşmeler yapılmasına vakit tanınması gerektiğini vurgulayan Mistura, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenerek “İkinizin oluşturacağı telefon görüşmesi, Tahran öncesinde dahi büyük ayrim yaratabilir.” ifadesini kullandı.

Mistura'dan Erdoğan ve Putin'e çağrı: İdlib için görüşün

“MAKUL VE MANTIKLI BİR ÇÖZÜM BULACAKLARDIR”

Mistura, Erdoğan ve Putin’in teknik görüşmelerin dıştan bire bir görüşmesinin etkin olacağını vurgulayarak “Biliyorum fakat Başkan Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin ile görüştüğünde geçmişteki görüşmelerde olduğu gibi makul, rasyonel, dramatik olmayan bir çözüm ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

İdlib’de sürdürülebilir bir sonucun elde edilmesinin imkansız olmadığını vurgulayan Mistura, İran, Rusya ve Türkiye’nin katılımıyla 7 Eylül’de Tahran’da düzenlenecek Suriye toplantısının önemine de dikkati çekti.