Millilerin Geri Dönüşü Dünya Basınında!

Millilerin Geri Dönüşü Dünya Basınında!
Millilerin Geri Dönüşü Dünya Basınında!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA ’nın ulusal takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar B Ligi 2. Grup’ta 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada İsveç’i 3-2 yenmeyi başaran A Ulusal Futbol Takımı’nın galibiyetine dünya basınında da geniş yer ayrıldı.

İngiliz The Guardian gazetesi, İsveç-Türkiye karşılaşmasını “gecenin en büyük draması” olarak tanımladı. Türkiye ’nin “fevkalade iki gol”le mücadeleden şampiyon ayrıldığını okuyucularına duyuran gazete, Emre Akbaba’nın 88 ve 90+2. dakikalarda attığı gollerle maçın kahramanı olduğunu belirtti.

Türk Milli Takımı ’nın galibiyeti için “sıra dışı geri dönüşü” ifadesini kullanan BBC, İsveç ’in 2018 FIFA Dünya Kupası’nda da İngiltere’ye mağlup olduğunu vurgularken, Emre Akbaba’nın birincil golü için, “mükemmel bazı oyununun sonucu” değerlendirmesinde bulundu.

Daily Mail gazetesi ise, ay yıldızlı ekibin galibiyeti için “afallatıcı” ifadesine yer verdi. Türkiye’nin iyi başladığı karşılaşmada uzun vakit bitirici vuruş yapamadığı kaydedilen haberde, mağlup duruma düşen millilere Hakan Çalhanoğlu’nun golünün “can simidi” olduğu açıklama edildi. İsveç’in maçı kopartacak fırsatlarından yararlanamadığını kaydeden gazete, “son sözü” Emre Akbaba’nın söylediğini vurguladı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA), devlete ait internet sitesinde bulunan maç yorumunda ise, son dakikalarda kaydettiği iki golle maçın yıldızı olan Emre Akbaba için “Türkiye’nin kahramanı” ifadesi kullanıldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.