MİLGEM ve Atak ihracatı sonrası Pakistan’a tümdengelim

MİLGEM ve Atak ihracatı sonrası Pakistan'a tümdengelim
MİLGEM ve Atak ihracatı sonrası Pakistan'a tümdengelim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayisi, bu yıl MİLGEM ve Atak helikopteri ihracatına yönelik yapılan sözleşmelerin ardından Pakistan’da gerçekleştirilecek savunma sanayisi fuarına güçlü katılım gösterecek.

ULUSLARARASI PROGRAM

Pakistan’ın Karaçi kentinde 27-30 Kasım’da 10’uncusu düzenlenecek IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri, dünyanın birçok ülkesinden savunma sanayisi temsilcisi ve üst düzey devlete ait delegasyonu bir araya getirecek.

İki yılda bir gerçekleştirilen IDEAS Fuarı, ilk olarak 2000 yılında düzenlendi. Fuar, geçen sürede bölgenin en kayda değer savunma sanayisi fuarları aralarında yer aldı.

Türk savunma sanayisi temsilcileri, Pakistan Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen IDEAS Fuarı esnasında Pakistan öncelikle almak üzere, alan ülkeleri ve bölgeye yakın Afrika ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu ve iyileştirilmesine yönelik mahsul ve hizmetlerin tanıtımını, pazarlamasını ve satışını gerçekleştirecek.

CESET GÖSTERİSİ

Fuara, Türkiye namına Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Savunma Sanayi İhracatçılar Birliği ile 25 işyeri katılacak. Türk Ulusal Pavilyonu için yaklaşık bin 750 metrekarelik bir alan kullanılacak.

IDEAS’ta Türkiye’den Aksa Run Flat (Tekcan), ASELSAN, ASFAT AŞ, Cet Tabanca Sanayi, BMC, CES İleri Kompozit, Garanti Giyim, GİRSAN, GM Savunma, HAVELSAN, MİLSOFT, MKEK, Nero Endüstri, Nurol Makina, OSSA, REPKON, ROKETSAN, Sarsılmaz, SDT, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, TAIS, TİSAŞ, TRANSVARO, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Yonca Onuk katılım gösterecek.

Fuarda, Türk savunma sanayisi firmaları tarafından üretilen zırhlı vasıta platformları, insanlı/insansız farklı alanlara yönlendirilmiş hava araçları, deniz sistemleri, tabanca sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, askeri dokuma ürünleri, lojistik takviye ürünleri ve savunma hizmetlerinin tanıtım ve sunumu yapılacak.

Türk devlete ait delegasyonunca ilk olarak ev sahibi ülke Pakistan makamlarıyla elde etmek üzere, iştirakçi ülke delegasyonlarıyla görüşmeler gerçekleştirilecek.

SAVUNMA İHRACATININ YENİ ADRESİ

Pakistan, Türk savunma sanayisinin ihracatında kayda değer bir yer tutuyor. İki ülke aralarında bu sene savunma sanayisi alanında manâlı imzalar atıldı.

TUSAŞ ile Pakistan Savunma Imal Bakanlığı arasında yürütülen görüşmeler sonunda, yıl içinde 30 adet T129 Saldırı Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri’nin satışına yönelik kontrat imzalandı. Bu satışın yanı sıra, lojistik, yerine koyma parça, eğitim ve mühimmat anlamında geniş bir anlaşma paketi üstünde anlaşma sağlandı.

Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan korvetlerin üretimini ise ASFAT AŞ üstlendi. Anlaşma zarfında bulunan 4 adet MİLGEM ada sınıfı korvetten 2’si Türkiye’de, 2’si Pakistan’da üretilecek.

Pakistan Savunma Bakanlığının açtığı denizaltı modernizasyon ihalesini, denizaltıyı yapan Fransız firmaya karşı kazanarak kayda değer bir başarıya imza atan STM, Pakistan’daki iş payını artırdı. Agosta 90B sınıfı ikinci denizaltı modernizasyonu için de STM seçim edildi.

STM keza Pakistan Denizde İkmal Gemisi’nin (PNFT) inşasını başarıyla tamamlayarak ekim ayında Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim etti.