Mide botoksu nedir

Mide botoksu nedir
Mide botoksu nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim adamları uzun çalışmalar sonucunda mide botoksuna da onay verdi. Birçok ülkede çeşitli merkezlerde uygulanan yöntem ile mideye yapılan enjeksiyonlar yardımıyla kilo kaybedildiği saptandı. Şimdi ise botoks uygulaması, etkili bir tedavi yöntemi olarak Türkiye’de de fazla kilolardan kurtulmak için mideye uygulanmaya başlandı.

Op. Dr. Muhammet Arif Karakaya uygulamanın sürecini şöyle anlatıyor;

Mide botoksu özellikle uzun soluklu zayıflama diyeti programlarına uymakta ve düzenli egzersiz yapmakta zorlanan, fazla kiloya bağlı sağlık sorunları olup diyetle kilo vermede başarısız olan kişiler için oldukça uygun bir işlemdir. Mide botoksu; ideal kolaya ulaşmayı sağlayarak fazla kiloya bağlı diğer rahatsızlıkları da iyileştirir ve yaşam kalitenizde olumlu yönde önemli farklar yaratır. Yan etkisi olmayan ve cerrahi yöntemlerin getirdiği riskleri barındırmayan mide botoksu, cerrahi yöntemlere karşı hassas kişiler için de ideal bir seçenektir.

– İşlem öncesi mutlaka midenin değerlendirilmesi gerekir.

– Mide rahatsızlığı olan bir kişinin önce midesindeki problem var ise mutlaka düzeltilmesi gerekir ve ardından mide botoksu işlemi uygulanabilir.

– Mide botoksu uygulaması ile mide sinirleri ve kasları 4-6 ay süreyle kısıtlandığı için iştah azalır, besinlerin midede daha uzun süre kalması sayesinde tokluk süresi uzar, daha az gıdayla daha kolay doyulur ve kilo kaybedilir.

– Ağrısız, acısız ve konfor düzeyi yüksek bir ortamda uyguladığımız mide botoksu işlemini ortalama 15-20 dakika içinde gerçekleştiriyoruz.

– Mide botoksu endoskopik olarak uygulandığı için ameliyatların gerektirdiği herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz.

-Uygulamanın hemen ardından sosyal yaşama geri dönülebilmektedir.

Mide botoksu işlemini uyguladığımız hastalarımızın iyileşme gelişimine göre, bir ay içinde 10 kiloya kadar kilo kaybı görülebilmektedir. İşlem sonrası ilk 6 ay periyodik olarak değerlendirilmelidir. Bu süreçte hastanın uyumu çok önemlidir. Sağlıklı beslenme, aktif yaşam biçimi ve spor mide botoksu uygulamasından sonra hastalara tavsiye edilmektedir ve hasta dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Botoks uygulamasının etki süresi ortalama 4- 6 ay arasındadır. İşlemin tekrar uygulanıp uygulanmaması hastanın durumuna bağlıdır.

Hastanın sağlık problemleri düzelmiş ve uygulanan işlem hastada başarıya ulaşılmışsa botoks işlemi tekrar uygulanabilir. Yapılan çalışmaların bilgilerine göre mideye 3 seans botoks önerilmektedir.