MHP’li Enginyurt: ‘Fındık Üreticisi Tekelci Piyasanın İnsafına Terk Edildi’

MHP'li Enginyurt: 'Fındık Üreticisi Tekelci Piyasanın İnsafına Terk Edildi'
MHP'li Enginyurt: 'Fındık Üreticisi Tekelci Piyasanın İnsafına Terk Edildi'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “AK Parti milletvekilleri fındık üreticilerini, tekelci ve monopol piyasanın insafına terk etmiştir” şeklinde konuştu.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, sahil kesimindeki üreticilerin takriben 20 gündür pazara indirmeye başladığını ancak Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) hala taban fiyat açıklamadığını vurguladı. Bu zaman içerisinde TMO’nun fiyat açıklaması yönünde yaptıkları açıklama ve girişimlere karşın bunun gerçekleşmediğini belirten Enginyurt, bu konuda sessiz kalan AK Parti milletvekillerini eleştirdi. Enginyurt, “AK Parti milletvekilleri 20 günden bu yandan TMO’nun bugün yarın diyerek fiyat açıklayacağını söyleyip durdu. Acilen ise ‘TMO iyi fakat fiyat açıklamadı piyasada fındık 13-14 lira oldu’ demeye başladılar. 20 günden bu yanlamasına milletle alay ettiği için kendilerini kınıyorum. Unutulmasın ama, fındıkta özgür piyasa yok. Biz bağımsızlık piyasaya inanmıyoruz. Fındıkta bir İtalyan firması var. Alıcısı da o, satıcısı da o. Tek bir firmanın olduğu piyasaya özgür piyasa değil monopol, tekelci piyasa denir. Dolayısıyla bu hür piyasaya güvenip fındık üreticilerinin hakkı savunulamaz, fındık üreticisi hakkını aldı denilemez. AK Parti milletvekilleri fındık üreticilerini, tekelci ve monopol piyasanın insafına terk etmiştir” diye konuştu.

“Umudunu TMO’ya bağlayan milyonlarca insan var”

Sosyal medyada “Imalatçı fındığını sattı, bu saatten sonra fındığa fiyat verilmese de olur” şeklinde seziş yapıldığına da dikkat çeken Enginyurt, “Daha Aybastı’da, Korgan’da, Gölköy’de, Gürgentepe’de fındık patoza yeni verildi, yeni kuruyor. Hangi fındık pazarı indi? Ordu’da 150 bin ton fındık oluyorsa bunun 20 bin tonu oysa pazara indi. Bunlarda İstanbul, Ankara gibi il dışından gelip fındığını toplayıp satarak dışarı giden gurbetçilerin fındığıdır. Ama geride umudunu TMO’ya bağlamış olan milyonlarca insan var” ifadelerini kullandı.

MHP olarak fındık üreticisinin sesini duyurmak için 8 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Ordu-Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda miting tarzı basın açıklaması yapacaklarını gösteren Enginyurt, üreticileri katılmaya davet etti. Enginyurt, “Burada asıl Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için basın açıklaması yapacağız. Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon illerindeki üreticileri eğlence ediyoruz. Ne kadar çok olursak sesimizi öyle gür çıkarırız. Bize seçimlerde AK Parti ile ortak hareket ettiğimizi ve neden muhalefet yaptığımızı soruyorlar. Ne yani fındık üreticisinin, milyonlarca insanın hakkını savunmayalım mı? Fındık geçen sene 3 dolardı, bu sene 2 dolar. Her şeye zam geldiği ortamda fındık 1 dolar bedel kaybetti” dedi. – ORDU