MHP, Türk Lirasına Takviye İçin Düğmeye Bastı!

MHP, Türk Lirasına Takviye İçin Düğmeye Bastı!
MHP, Türk Lirasına Takviye İçin Düğmeye Bastı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karakaya, yazılmış açıklamasında, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “ekonomide dış kaynaklı bir komplonun devreye sokulmaya çalışıldığını, Türk Lirasına sahip çıkılması gerektiğini” açıklama ettiğini hatırlattı.

“MHP 5 KURUŞ YARDIM ALMAMIŞTIR”

Bahçeli’nin, bu açıklamanın hemen arkasında, Mali İşler Başkanlığına “partinin döviz hesaplarının Türk lirasına dönüştürülmesi” talimatını verdiğini anımsatan Karakaya, MHP kasasına, devlet göre bahşedilen define yardımlarından diğer, bağış veya “takviye” adı altında hiçbir birey, kurum ya da kuruluştan beş kuruş dahi girişin muhtemel olmadığını bildirdi.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAKTIR

Karakaya, bu konuda Bahçeli’nin kesin talimatı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“bu nedenle, kazanç kaynağımız define yardımı ve bunlarla ilgili bir bütçe disiplini içerisinde elde edilen nemalarla sınırlıdır. ara sıra ihtiyaca ve şartlara emrindeki olarak bu sınırlı kaynaklarımızın içerisinde eksik da olsa döviz hesaplarına da yer verilebilmektedir. Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla, geçtiğimiz Cuma günü akşamı döviz hesaplarımızın Türk lirasına dönüştürülmesi kararını almıştık. Ilk mesai günü olan bugün itibariyle döviz hesaplarının Türk lirasına dönüştürülmesi sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu işlemin amacına hizmet edebilmesi için bankaların nakit planlamaları başta edinmek üzere, vade durumları ve öteki teknik konular da dikkate alınarak süreç en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Bu davranışın benzer kurum ve kuruluşlara da örnek olması dileğimle saygılarımı sunarım.”