Mevlüt Uysal’dan yerli ve ulusal mahsul yararlanma çağrısı

Mevlüt Uysal'dan yerli ve ulusal mahsul yararlanma çağrısı
Mevlüt Uysal'dan yerli ve ulusal mahsul yararlanma çağrısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Encümeni, MBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ’ın başkanlığında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ’un ev sahipliğinde Balıkesir ’de toplandı.

Toplantıya Başkan Sakin ’ın yanı sıra encümen üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan katıldı.

Encümen toplantısında, hesaplı savaş ve psikolojik algı operasyonu dahilinde Türk lirasını yıpratmaya karşın adımların atıldığı bu dönemde; devletin aldığı tedbirlere ilave olarak yerel yönetimlerin de üzerlerine düşen yükümlülük çerçevesinde gerekli adımları atması kararlaştırıldı.

“YERLİ VE MILLI ÜRETİCİLERİM ÇALIŞMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Başkan Uysal toplantıda, başta MBB üyeleri belediyeler elde etmek üzere tüm lokal yönetimlere ve ilgili aktörlere yerli ve milli mahsul yararlanma çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu konuya özel bir hassasiyet gösterdiğini kaydeden Mevlüt Sakin, “Büyükşehir Belediyesi olarak, alt kuruluşlarımız ve iştiraklerimizle yerli ve milli üretimi destekliyoruz. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda son yıllardaki yerli ve milli imal hamlesine biz de elimizden gelen katkıyı gerçekleştirmek için yerli ve milli üreticilerimizle çalışmaya itina gösteriyoruz” dedi.

Bu kapsamda en son İBB ’ye ast hizmet veren İSKİ ’nin geçtiğimiz günlerde içme suyu, atık su ve nehir ıslahı gibi alanlarda gerçekleştirdiği hizmetlerinde yerli üretim araçlarını tercih ederek, vasıta parkını genişlettiğini andıran Uysal, 27 iş makinası ve vasıta satın aldığını ve bu satın alma işinin tek kalemde gerçekleştirilen en büyük yerli araç-meslek makinesi alımı (9 milyon 605 bin TL) olduğunu belirtti.

Mevlüt Uysal'dan yerli ve milli ürün kullanma çağrısı

“Kuvvetli Türkiye” ideali için inovatif çalışmalara tartma verilmesi gerektiğini vurgulayan Sakin, “Milli ve yerli kaynaklardan beslenmiş, çağın teknolojisine sahip, reformcu uygulamaları peşine düşüp takip edip desteklemenin başta Marmara Belediyeler Birliği edinmek üzere yerel yönetimler için bir özel sorumluluk talep ettiğini bugünlerde daha iyi görüyoruz” dedi.

Toplantıdaki bütün encümen üyeleri yerli ve ulusal ürün kullanımının özendirme edilmesi çağrısını enerjik bir şekilde desteklediklerini ve bu konuda özel hassasiyet göstereceklerini, bütün birlik üyelerinin de bu çağrıya yardım olacağına inandıklarını kaydettiler.

Toplantıda hem birliğe aza olan belediyelerin sorunları, çözüm yolları ve halka daha iyi hizmet ulaştırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Marmara Belediyeler Birliği ’nin 6 ’sı Büyükşehir almak üzere 190 üyesi bulunuyor.

Mevlüt Uysal'dan yerli ve milli ürün kullanma çağrısı