Mesleğini minyatür kağnı yaparak sürdürüyor

Mesleğini minyatür kağnı yaparak sürdürüyor
Mesleğini minyatür kağnı yaparak sürdürüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu’da geçmişte tartı nakliye ve ulaşım aracı olarak kullanılan, Kurtuluş Savaşı sırasında cepheye askeri cephane ulaştırılmasında manâlı tayin üstlenen, motorlu taşıtların yaygınlaşmasıyla 1970’li yıllarda teknolojiye yenik düşen kağnılar, Uşaklı eski kağnı ustası Şerafettin Çelik’in elinde minyatür olarak tekrar yaşam buluyor.

MESLEĞİNİ SÜRDÜRMENİN MUTLULUĞU

Banaz İlçesi Ulupınar köyünde yaşayan 7 çocuk ve 18 torun sahibi Şerafettin Çelik, uzun yıllar sürdürdüğü mesleğini artık evinde kurduğu atölyesinde hobi amacıyla sürdürüyor. Kağnıların birebir minyatürlerini yapan Çelik, onları satarak hem gelir elde ediyor keza de mesleğini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

KAĞNI TEKERLEĞİ TAMİR EDEREK BAŞLADI

Şerafettin Çelik, küçük yaşlarda babasıyla cephane arabası tekerleği tamir ederek işe başladığını, sonraki yıllarda cephane arabası imalatı yaptığını, evinin geçimini bu yolla sağladığını belirtti.

Kağnıcılığı bıraktıktan sonra bir vakit köyde demircilikle uğraştığını anlatan Çelik, daha sonra kahve işlettiğini, 10 yıldır evindeki atölyesinde minyatür kağnı yaptığını aktardı.

Mesleğini minyatür kağnı yaparak sürdürüyor

BİRE BİR MİNYATÜR KAĞNILAR

Ahşaptan üretim ettiği bir kağnıyı 4 günde tamamladığını bildiren Çelik, ürünleri ilk başlarda yakınlarına hediye ettiğini sonra satmaya başladığını açıklama ederek, “Kağnıları 250 ile 400 lira arasında satıyorum, meraklısı alıyor, oldukça zahmetli bir iş, gerçi benim isteğimiz fiyatlar bu günlerde alıcılara fiyatı yüksek geliyor, benim asıl amacım para yok, zaman dinmek ve mesleğimi sürdürmek.” dedi.