Katar’dan Türkiye’ye yardım mesajı

Katar'dan Türkiye'ye yardım mesajı
Katar'dan Türkiye'ye yardım mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Casim Al Sani, Almanya ’nın başkenti Berlin ’de düzenlenen Almanya-Katar Ticaret ve Yatırım Forumu’nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ’nin özel sektörünün, ihracat ilk önce elde etmek üzere, çok gelişmiş olduğunu söyledi.

15 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Katar ’ın uzun zamandır Türkiye ’de yatırımcı olduğunun altını çizen Casim Al Sani, “Biz Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna kuşkusuz inanıyoruz. Ekonomilerde ara sıra az çok hareketler olabilir. Önemli olan ekonominin temelleridir ve bu alana görmek gerekli. Biz Türk ekonomisine güveniyoruz. Bu yüzden de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 15 milyar dolar aracısız olarak yatırım paketi açıkladı.

YATIRIMLARIMIZI DAĞITILMIŞ SEKTÖRLERE YAPACAĞIZ

Biz bununla birlikte yatırımlarımızı çeşitlendirerek yapıyoruz.Türkiye ’de yatırımlarımızı çeşitli sektörlere yapacağız.

Katar'dan Türkiye'ye destek mesajı

TÜRKİYE-KATAR DOSTLUĞU

Türkiye ile Katar uzun yıllardır arkadaş ve dost kalmaya devam edecek.” diye konuştu.

Katar Yatırım Kurumu (QIA) üstteki seviye yöneticisi (CEO) Şeyh Abdullah bin Muhammed bin Suud Al Sani de Türkiye ’ye karşın yeni yatırımlar için çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini belirterek, fazla yakında yatırımların hangi alanlara karşın olarak gerçekleştirileceğini duyuru edeceklerini söyledi.

Katar'dan Türkiye'ye destek mesajı