Mektep çevresi için emniyet uyarısı

Mektep çevresi için emniyet uyarısı
Mektep çevresi için emniyet uyarısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların açılmasına az vakit kala mektep çevrelerindeki tehditlere aleyhinde uyarılarda yer alan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çocuklarımız mektep çevrelerindeki seyyar satıcılar, uyuşturucu satıcıları ve hijyenik olmayan gıda satıcılarına aleyhinde özenli olunmalı. Veliler, öğretmenler ve güvenlik güçlerimiz çocukların sağlığını tehlikeye atacak her türlü tehlikeye karşısında tedbirleri almalı” dedi.

SAĞLIĞI BOZACAK GIDALARDAN UZAKTAN DURUN

Bendevi Palandöken, “Geleceğimizin esnafı, mimarı, ressamı, doktoru, terzisi olacak çocuklarımızın eğitimi her şeyden kayda değer. Bu eğitimi ise tehlikesiz şekilde sürdürmeleri şart. Okul çevrelerinde ise onları bekleyen çoğu tehlike var. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, emniyet güçlerimiz yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tüm tedbirleri almış olmalı. Eğitim öğretim süresince de bu tedbirler ivedilikle uygulanmalı. 17 milyonun üzerinde öğrencimiz, 70 bine yakın da okulumuz var. Bu mektep çevrelerinde öğrencilerin sağlığını tehlikeye atacak gıda ürünleri satışı yapılıyor.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI BİLİNÇLİ YETİŞTİRİN”

Bnedevi Palndöken, “Açıkta satılan yiyecekler havadaki mikropların zahmetsizce o simidin poğaçanın üstüne yapışıyor. Bu da koskocoman tehlikelere yol açabilir. Velilerimiz muhakkak öğrencileri o satıcılardan bir şey almaması konusunda uyarmalı. Çocukları tehlikelerden korumanın ilk yolu, okula başladıktan itibaren her zaman onları bilinçli yetiştirmektir. Bu tahsis de en çok okul çevreleri için ailelere, mektep içerisinde ise öğretmenlere düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Okul çevresi için güvenlik uyarısı

“TANIMADIKLARINIZDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN”

Bendevi Palndöken, “Bir çocuğun yetişkin olana kadarki ayrıca karakteri ayrıca tehlikelere karşısında bilinçli olması bir kişi galip gelmek demektir. Bunun için aileler zorlama kurmadan çocuklara mektep çevrelerinde tanımadıkları insanlardan herhangi bir alışveriş yapmamaları gerektiğini anlatmalı. Uyuşturucu, içki, sigara gibi minik yaşta uzakta durulması gereken en manâlı şeylerin ne olduğunu bilmeli. Okulda ise bu görev öğretmenlere düşüyor. Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları gözetmek, eğitimlerini dinç ve güvenli şekilde tamamlamalarını sağlamak aileler, öğretmenler, emniyet güçlerimiz ve hepimizindir” şeklinde konuştu.