MEB’den sosyal etkinlikler yönetmeliğinde değişim

MEB'den sosyal etkinlikler yönetmeliğinde değişim
MEB'den sosyal etkinlikler yönetmeliğinde değişim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Faaliyetler Yönetmeliğinde Değiştirme Yapılmasına Dair Mevzuat, Devlete Ait Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni düzenlemeye ilişkin  laf konusu yönetmelik, ilgili bakanlıklar, Bakanlığın ilgili birimleri ile il, ilçe ulusal eğitim müdürlüklerinin temsilcileri, okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda değerlendirildi, bu kapsamda değişim ve düzenlemeye gidildi.

Buna kadar, yönetmeliğin destek maddesine “1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” eklendi.

Eski yönetmelikte “tanımlar” maddesinde bulunan ve öğrenci ile toplum hizmeti çalışanlarına katkı maddesi sağlayanlar arasında gösterilen “gönüllü” kavramındaki “birey” ibaresi hak kararı sebebiyle çıkarıldı ve kavram bitmiş düzenlendi.

İlköğretim Haftası’nın da sosyal etkinlikler dahilinde planlanması ve yürütülmesi gerektiğinden tasarlama ve yürütme meslek ve işlemleri ekim ayından eylül ayına çekildi.

SÜRÜCÜLERE YÖNELIK HÜKÜMLER

Okullarda sosyal faaliyetler kapsamında yürütülecek gezi araçlarını kullanacak sürücülerden, son 5 yıl içinde dargın ve halen geçerli olan “Psiko-teknik Raporu” istenmesine ilişkin hüküm getirildi.

Hem, vasıta sürücüsü, tezgâhtar ve rehber kişi ile gezide tahsis alacak öteki personelin, Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde kayıtlı suçları işlemediklerine ilişkin beyanı gerekecek.

Yolculuk araçlarında, trafiğe çıkış tarihi itibarıyla 12 yaş şartı getirilen yönetmelikte, “Araç Kiralama Sözleşmesi”nin e-Devlet üzerinden de alınmasının muhtemel olduğuna ilişkin düzenleme yapıldı.

MEB'den sosyal etkinlikler yönetmeliğinde değişiklik