Marul tarlasında ay-yıldız

Marul tarlasında ay-yıldız
Marul tarlasında ay-yıldız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçenin Dereköy köyünde yıllardır şerbetçi otu yetiştiren ve bu yıl başta marul üretmeye başlayan 55 yaşındaki İsmail Özçelik, yaptığı açıklamada, dayısıyla tarlayı işlerken akıllarına bambaşka bir şey yerine getirmek geldiğini söyledi.

“BASIT OLMADI LAKIN İYİ OYSA YAPMIŞIZ”

Özçelik, 3 dekarlık tarlaya 20 bin kök marul diktiklerini belirterek, içlerindeki sancak sevgisini marullarla göstermeye çalıştıklarını anlattı.

Vatan insanlar sevgisiyle kendi çabalarıyla tarlaya ay yıldızı işlediklerini dile getiren Özçelik, “Ay yıldızı marul tarlasına yansıtmamızın bu değin ilgi göreceğini bilmiyorduk. Herkes tarafından fazla beğenildi ve insanlarımız da mutlu oldular. Gelip burada fotoğraf çekiyor ve bize teşekkür ediyorlar. Vatan sevgisi böyle bir şey. Basit olmadı lakin iyi oysa yapmışız.” dedi.

“BAYRAK SEVGİSİNDEN YAPTIK”

Hasan Hüseyin Ünalan ise genç yaşlarından bu yana çiftçilikle uğraştığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl Bursa’da bir arkadaşımızın önerisiyle marula döndük. 3 dekarlık tarlaya İsmail ile marul diktik. Ay yıldızı 3 bin kök mor marulla oluşturduk. Gerisi yeşil marul. Kafamıza tarafından çizdik, kendimiz oluşturduk, kimseden destek almadık. Sancak sevgisinden yaptık. Memlekete karşın yapılanları görüyoruz. Biz de birlik birliktelik namına, vatan halk müziği sevgisi namına bunu yaptık. Herkesin hoşuna gidiyor. Köy dışından çoğu kişi geliyor, araçların üzerine çıkıp resim çekiyorlar. Niye yaptığımızı soranlara ‘bayrak sevgisinden’ diyoruz.”

Marul tarlasında ay-yıldız


“YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK”

Dayı ve yeğen göre oluşturulan tarla, bölgeden geçenlerin de ilgisini çekiyor.

Yoldan geçerken tarladaki ay yıldızı ayrım edip resim çeken Hacer Arı, ilk defa böyle bir tarla gördüklerini belirterek, “Tarla içinde az kalsın Türk bayrağı oluşturulmuş. Görünce resim sürüklemek istedik. Yapanların ellerine sağlık durumu.” diye konuştu.

Fatih Durgut da marul tarlasında güzel bir bayrak figürü oluşturulduğunu dile getirerek, “Bu hatıra ölümsüzleştirmek için eşim ve oğlumla resim çekmek istedik. Zaten bu günlerde en ihtiyacımız olan şey sancak sevgisi. Fazla hoş olmuş, yapanlara teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Marul tarlasında ay-yıldız