Mardin’e Yerli ve Tanıdık Olmayan Turistler Akın Etti, Oteller Doldu Taştı

Mardin'e Yerli ve Tanıdık Olmayan Turistler Akın Etti, Oteller Doldu Taştı
Mardin'e Yerli ve Tanıdık Olmayan Turistler Akın Etti, Oteller Doldu Taştı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin, valilik ve büyükşehir belediyesi öncülüğünde başlatılan turizm seferberliğinin meyvelerini almaya devam ediyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği kentte, bu hareketlilik bütün gaz devam ediyor. Tarihi yerleri gezmeye gelen turistler, büyük kasaba merkezinin yanı sıra Midyat ve Nusaybin ilçelerinde de yoğunluk oluşturdu. Merkezdeki aşırılık sebebiyle vasıta park edilecek ve adım atılacak yer bile az kalsın kalmadı.

Yerli turist Seda Pilgir, Mardin’i çok beğendiğini belirterek, “Harika bir büyük kasaba, Dara’ya, Kasımiye Medresesi’ne ve çoğu yere gittik. Gezimize devam ediyoruz. Mardin’i şüphesiz herkese öneriyorum. Gelenlerde iz bırakan ve bırakacak bir kent” dedi.

“AŞIRILIK NEDENIYLE FAZLA MUTLUYUZ”

Kentin tarihi yerlerinde cadde sanatçılığı yapan Seyfullah Yavuz, Mardin’i güzelleştirmek ve renk katmak için sokaklarda müzik yaptıklarını anlatarak, “Fazla hoş tepkiler alıyoruz ve yoğunluk nedeniyle çok mutluyuz” diye konuştu.

Cadde sanatçısı İbrahim Şimşek, kentteki yoğunluğun hoşnutluk verici olduğunu dile getirerek, herkesi Mardin’e eğlence etti.

“MİSAFİRLERİ EVDE AĞIRLIYORUZ”

Telkari satan Hasan Anuk, turizmin huzurla orantılı olduğunu anlatarak, “Mardin’de yer bulmak bile tedirgin. Özelikle 9 jurnal bayram tatilinden daha sonra ırk caddelerde konaklamak zorunda kalacaktı. Misafirleri evlerimize aldık. Otellerde yer yok. Birçok birey korkarak geliyor ama huzuru gördükten sonra biz Mardin’e geleceğiz diyen çok” ifadelerinde bulundu.

Esnaf Funda Vurgu ise, “Mardin dünyada 3’üncü sit alanı olan bir büyük kasaba. Rüyaların şehri Mardin’e herkesi misafir etme ediyoruz” dedi.