Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Ayrıca Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek

Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Ayrıca Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek
Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Ayrıca Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı dönemlerde tasarruf önlemleri dahilinde gündeme gelen kamu araçları ile ilgili fazla ayrıntılı bir alıştırma başlatıldı. Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, ulus araçlarında yapılacak büyük bir tasarruf hamlesi için düğmeye bastığı öğrenildi.

HEM SINIFLARINDA KEZA DE SAYILARINDA TASARRUF EDİLECEK

Albayrak’ın imzasıyla bütün ulus kurumlarına gönderilen yazıda bakanlıklar, yan ilgili kuruluşlar, KİT’ler (halk iktisadi teşebbüsü) ve belediyelerden sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterleri istendi. Devlette kullanılan araçların hem sınıflarında, ayrica de sayılarında ciddi bir tasarrufa gidileceği öğrenildi. Kamuda bundan böyle Türkiye’de üretilen araçlar tercih edilecek.

14 EYLÜL’E DEĞIN GEREKLI LİSTE İSTENDİ

Patent Albayrak imzalı yazıda, bütün ulus kuruluşları, bakanlıklar, belediyelerden ve KİT’lerden 14 Eylül’e kadar gerekli listeyi göndermeleri istendi. Böylece birincil kere millet ve belediyelerin sahip olduğu araçlarla ilgili net fotoğraf ortaya konulmuş olacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE HAMLESİ

Kamuda tasarrufun işaretini yaz aylarında veren Albayrak şunları söylemişti: “Finansal alanda atılacak adımlarla enflasyon ile uğraş sürecine en fazla katkı maddesi verilecektir. Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacaktır. Yeni planın ve atılacak adımların enflasyon ile uğraş için vereceği katkı maddesi kısa sürede görünür olacak ve tedbirler kararlılıkla alınacaktır. Enflasyonla çaba, büyüme hedefleri kapsamında atılacak adımlar ile eşgüdüm içerisinde totaliter bir yaklaşımla ve birbirini bütünleyici politikalar ile yürütülecektir. 2018 finansal yılı için ulus harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Ulus nakit varlıklarının tek elden yönetilmesi ve verimliliğini sağlayacak olan tek define hesap uygulamasının yaygınlaştırılması ile alakalı hukuki düzenlemeler hayata geçirilecektir.”