Lice ve Hani kırsalındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Lice ve Hani kırsalındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Lice ve Hani kırsalındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır ’ın Lice ve Hani ilçe kırsalında 4 köy ve 5 mezrada terör örgütü PKK ’ya yönelik sürdürülen işlem nedeniyle başlatılan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, yasağa uyan vatandaşlara gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla teşekkür edildi.

Açıklamada, “İlimiz Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, arasında üstteki seviye örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz ışık halkası getirmek, bölgede BTÖ mensupları kadar kullanıldığı değerlendirilen barınak, barınak, ambar alanlarını, uçaksavar mevziilerini harap etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Işlem icra edilen bölgelerde halkın can ve mülk güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi nedeniyle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirli bölgeler olan Lice ilçesine yan Duruköy, Darlan köyü ile Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezraları, Hani ilçesine tabi; Serenköy, Uzunköy köyü ile Gürbulak mezrası 2 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 23.55 ’den itibaren duyurulan ambargo kararı 3 Ağustos 2018 Cuma günü saat 17.00 itibariyle kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz.” denildi.